Botox Katwijk

Dynamisch ‘’bewegende’’ rimpels kunnen met botox injecties op effectieve wijze worden behandeld. Vooral fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes zijn veelvoorkomende indicaties.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox Katwijk
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat is botox?

De samengestelde naam ‘botox’ is afgeleid van Botuline Toxine type A. Het is een eiwit en zorgt ervoor dat de spier zich ontspant. De spier zit aan de huid vast, en daardoor zal de huid zich ook verzachten en ontspannen. Ook kunnen zo de rimpels verdwijnen die ontstaan door het samentrekken van de spier. Rimpels die zichtbaar zijn zonder spieraanspanning, dienen op andere wijze, bijvoorbeeld met behulp van fillers, behandeld te worden. De botox Katwijk behandeling wordt uitgevoerd door een dermatoloog.

Indicaties van botox Katwijk

Botoxinjecties hebben een cosmetische en functionele uitwerking op dynamische rimpels. Deze rimpels zijn ontstaan door het al dan niet bewust overmatig aaspannen van onderliggende spieren. Botox kan nuttig zijn bij zowel mannen als vrouwen. Vooral fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd en kraaienpootjes worden behandeld met botox. Voor locaties rond de mond of bij hypertrofie van de kauwspier kan botox ook mooie resultaten geven. Soms vindt een botoxbehandeling ook preventief plaats, om zo het ontstaan van rimpels vooraf tegen te gaan. Botox geeft daarbij een ontspannen gevoel. Botox is verder een effectief middel tegen overdadig zweten. Het is niet ongewoon dat botox Katwijk wordt toegepast voor zweetoksels.
Het is goed mogelijk een botox behandeling te combineren met andere huidverbeterende behandelingen.

De botox behandeling

Bij het inspuiten van botox Katwijk wordt geen verdoving gebruikt. De dermatoloog maakt gebruik van een zeer fijne naald en de injectie voelt als een speldenprikje. Na injectie kan de huid ietwat gevoelig zijn, en het is niet ongewoon dat een kleine blauwe plek ontstaat. Een botoxinjectie kan ook gevoelig zijn. Over het algemeen is het effect van de behandeling na 10 tot 14 dagen optimaal. Het resultaat houdt 3 tot 5 maanden aan en de behandeling kan daarna herhaald worden. Na de eerste injectie, echter, duurt het effect bij de meeste mensen tussen de 3 en de 5 maanden. Het is goed mogelijk dat individuele reacties langer of korter zijn.
Tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding mag een botox behandeling niet worden toegepast. Ook is het niet mogelijk behandeld te worden met botox bij een actieve huidinfectie in het te behandelen gebied of een neuromusculaire aandoening als myasthenia gravis.
Bij de Roosevelt Kliniek, locatie Katwijk, wordt de botox behandeling uitgevoerd, gedurende de speciale cosmetische spreekuren van de dermatoloog.

Kijk voor actuele prijzen van de behandeling met botox in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.