Botox Leiden

Dynamische rimpels kunnen goed behandeld worden met botox injecties. Deze behandeling wordt onder andere veel toegepast voor de behandeling van rimpels op het voorhoofd, de fronsrimpels en de kraaienpootjes. Ook andere indicaties zijn mogelijk.

Klik hier voor het maken van een afspraak

botox

Botox is een afgeleide naam van het eiwit Botuline Toxine type A. Dit eiwit blokkeert de zenuwaansturing van de spier, waardoor de spier niet meer kan samentrekken. Hierdoor zal de spier ontspannen blijven. De huid die boven de spier ligt en met vezeltjes eraan vast zit, zal daardoor ook ontspannen. Dit heeft als gevolgd dat de rimpels die worden veroorzaakt door het samentrekken van de spier zullen verzachten of verdwijnen. Behandeling botox Leiden kan voor verschillende indicaties toegepast worden.

Indicaties

Botox is effectief voor zowel vrouwen en mannen.
De rimpels rond de ogen, beter bekend als de kraaienpootjes, die geaccentueerd worden bij het lachen zijn goed te behandelen met botox Leiden. Behandeling kan ook een subtiele wenkbrauw lift geven. Een bekende indicatie voor botox is de frons. Door botox in te spuiten in de spieren tussen de wenkbrauwen, zullen deze zich ontspannen en verzachten de rimpels. Ook een “boze blik” verdwijnt hiermee doordat de wenkbrauwen niet meer naar binnen en beneden worden getrokken. Vaak is het zo dat deze blik onbewust aanwezig is en soms tot hoofdpijnklachten kan leiden. Een behandeling met botox geeft hiervoor ook een ontspannen gevoel. De rimpels in het voorhoofd kunnen ook worden verzacht met botox. Daarnaast kan botox worden toegepast rond de mond, neus en bij prominente kauwspier.
Tegenwoordig wordt soms ook preventief botox toegepast om te voorkomen dat er rimpels ontstaan of om een ontspannen gevoel te bewerkstelligen.
Botox Leiden wordt ook effectief toegepast voor de behandeling van overmatig zweten.

Botox Leiden behandeling

De injectie gebeurt met een fijne naald en geeft het gevoel van een speldenprikje. De huid wordt van te voren niet verdoofd. Door de injectie kan de huid soms een paar uur wat gevoelig zijn en rood zien. Ook kan er soms een klein blauw plekje ontstaan. Na 2 dagen wordt het resultaat zichtbaar en dit is na ongeveer twee weken optimaal. Na 3-5 maanden is het effect uitgewerkt en kan de behandeling herhaald worden.
De dermatoloog voert de behandeling uit. Dit is de medisch specialist op het gebied van de huid en de cosmetische dermatologie.
Het is van belang te weten dat tijdens zwangerschap, geven van borstvoeding, ontsteking van de huid en neurodegeneratieve aandoening als myastenia gravis geen botox behandeling wordt uitgevoerd.

Een overzicht van de actuele prijzen en behandelingen vindt u in de prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.