Botox Noordwijk

Botox injecties kunnen worden gebruikt bij het behandelen van dynamische voorhoofdrimpels. Deze injecties worden veel gebruikt tegen rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes en fronsrimpels. Het is echter ook mogelijk botox voor andere toepassingen te gebruiken.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox Noordwijk
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat is botox?

De naam botox komt van Botuline Toxine type A, een eiwit. Botox blokkeert de zenuwaansturing van spieren, die daardoor niet meer kunnen samentrekken en ontspannen blijven. Door die ontspanning zullen rimpels die ontstaan bij het aanspannen van de spier verzachten of zelfs verdwijnen. Het is mogelijk een botox Noordwijk behandeling voor verschillende indicaties toe te passen.

Indicaties van botox Noordwijk

Bij zowel mannen als vrouwen is botox een effectief middel.
Rimpels rond de ogen die geaccentueerd worden bij lachen, ook wel kraaienpootjes, zijn goed te verhelpen met botox. Het is ook mogelijk door middel van botox Noordwijk. Een andere bekende toepassing van botox is het behandelen van een frons. Door het inspuiten van botox tussen de wenkbrouwen verzachten deze zich. De rimpels verzachten vervolgens. Een zogeheten ‘’boze blik’’ verdwijnt daardoor, want de wenkbrauwen worden niet langer naar binnen en beneden getrokken. Zo’n boze blik is er vaak onbewust, en kan in enkele gevallen zelfs tot hoofdpijnklachten leiden. Behandeling met botox Noordwijk zorgt dan ook voor een ontspannen gevoel. Verder is het mogelijk rimpels in het voorhoofd te verzachten met botox, net als rimpels rond de mond, neus en bij de prominente kauwspier.
Het is tegenwoordig zelfs niet ongewoon preventief botox te gebruiken om in te voorkomen dat in de eerste plaats rimpels ontstaan, of om een ontspannen gevoel te creëren.
Botox kan ook effectief zijn tegen overmatig zweten.

Behandeling botox Noordwijk

Een botoxinjectie wordt uitgevoerd met een fijne naald en voelt als een speldenprikje. Er wordt geen verdoving gebruikt. De huid kan na de injectie soms een een aantal uren wat rood zien en gevoelig zijn. Het komt soms voor dat een blauw plekje ontstaat. Het resultaat is na 2 dagen zichtbaar en op zijn best na ongeveer twee weken. Het effect is na 3 tot 5 maanden verdwenen, dan kan de behandeling worden herhaald.
Een botox behandeling wordt uitgevoerd door de medisch specialist op het gebied van de huid en cosmetische dermatologie, ook wel dermatoloog.
Tijdens zwangerschap, geven van borstvoeding, ontsteking van de huid en neurodegeneratieve aandoeningen als myastenia gravis kan een botox behandeling niet worden uitgevoerd.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.