Botox Voorschoten

Botox injecties kunnen worden gebruikt om dynamisch “bewegende” rimpels succesvol te behandelen. Botox Voorschoten wordt vooral toegepast op indicaties als fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox Voorschoten
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Botox Voorschoten

Wanneer u in Voorschoten woont en behandeld zou willen worden met botox zien we u graag terug in de Roosevelt kliniek. Voor botox Voorschoten kunt u worden geholpen op de locatie Delft of Leiden. De botox behandeling wordt in de Roosevelt kliniek wordt de behandeling uitgevoerd door de dermatoloog, de medisch specialist van de huid. Een dermatoloog is opgeleid voor alle huidverbeterende behandelingen, waaronder botox.

Botox

Botox is een eiwit, en heet voluit botuline toxine. Hoewel er verschillende merken van het eiwit op de markt zijn, worden in de volksmond alle varianten botox genoemd. Botox zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen in dat gebied waarin het ingespoten wordt. Spieren zitten vast aan de huid, dus de bovenliggende huid zal zich ook ontspannen. Logischerwijs zullen rimpels die worden veroorzaakt door spieraanspanning, verzachten of verdwijnen. Botox Voorschoten is niet effectief voor rimpels die ook in rust zichtbaar zijn. Het is echter wel mogelijk andere behandelingen, zoals fillers, op dergelijke rimpels toe te passen.

Indicaties

Vooral tegen fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes wordt botox toegepast. Een botox Voorschoten behandeling is effectief voor “bewegende” rimpels, ook wel dynamische rimpels. Dit zijn kortweg rimpels die veroorzaakt worden door spieraanspanning. Andere locaties van dynamische rimpels zijn rond de mond of kauwspier. Botox kan ook preventief worden toegepast om het ontstaan van dynamische rimpels te voorkomen. Daarbij kan een behandeling met botox een ontspannen gevoel geven. Botox is overigens ook een zeer effectief middel tegen overmatig zweten.

Botox Voorschoten behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal de dermatoloog u enkele vragen stellen over uw gezondheid, bijvoorbeeld of u last heeft van allergieën of medicijnen gebruikt. Een botox behandeling kan niet worden uitgevoerd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook is het niet mogelijk behandeld te worden wanneer u een neuromusculaire aandoening heeft of een ontsteking in de huid heft rond het te behandelen gebied.
Het inspuiten van botox kan wat gevoelig zijn en gebeurt met kleine injecties. U kunt gelijk weer naar huis na de behandeling. De huid kan dan wel een paar uur wat gezwollen, rood en gevoelig zijn. Ook ontstaat er af en toe een tijdelijk blauw plekje. Na ongeveer drie dagen is het effect van de behandeling zichtbaar, en na twee weken is het resultaat optimaal. Het effect van botox blijft tussen de drie en vijf maanden na behandeling zichtbaar. De behandeling kan, wanneer deze is uitgewerkt, worden herhaald.
U kunt een afspraak maken in de Roosevelt kliniek in Leiden of Delft.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.