Botox Wassenaar

Bewegende rimpels, ook wel dynamische rimpels genoemd, zijn effectief tegen te gaan door botox in de huid in te brengen. Vooral bij fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes wordt botox toegepast.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox Wassenaar
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Botox in Wassenaar

Wanneer u woonachtig bent in de regio van Wassenaar en een botox behandeling overweegt, kunt u terecht in de Roosevelt Kliniek. U kunt worden behandeld op de locatie Delft of Leiden. De botox behandeling zal worden uitgevoerd door een dermatoloog, de medisch specialist op het gebied van de huid. De dermatoloog is opgeleid voor het uitvoeren van huidverbeterende behandelingen, waaronder botox Wassenaar.

Botuline toxine

Botuline toxine is de volledige naam van botox en is een eiwit dat de aansturing van spieren blokkeert. Spieren die behandeld zijn met botox ontvangen geen prikkels meer om zich aan te spannen, en zullen zich vervolgens ontspannen. De huid die aan de spieren vast zit zal ook ontspannen en rimpels die normaal zichtbaar zijn bij spieraanspanning verzachten of verdwijnen. Er zijn verschillende merken botuline toxine op de markt verkrijgbaar, maar in de volksmond worden alle botox genoemd. Rimpels en lijnen op de huid die ook zichtbaar zijn wanneer de huid in rust is, zijn moeilijker te behandelen met botox. Het is wel mogelijk dergelijke rimpels te behandelen met andere cosmetische huid verbeterende middelen, zoals fillers.

Indicaties voor Botox Wassenaar

Vooral bij kraaienpootjes, voorhoofdrimpels of fronsrimpels wordt botox toegepast. Dynamische rimpels kunnen effectief worden behandeld met botox. Dergelijke rimpels ontstaan bij spieraanspanning en zijn ook wel zichtbaar rond de kauwspier en de mond. Het is ook mogelijk botoxinjecties preventief in te brengen, om in de eerste plaats het ontstaan van rimpels te voorkomen. Een behandeling met botox Wassenaar kan verder een ontspannen gevoel geven of een middel zijn tegen zweetoksels.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling zal u een aantal vragen beantwoorden betreffende uw gezondheid, bijvoorbeeld of u last heeft van allergieën of medicijnen gebruikt. Wanneer u borstvoeding geeft of zwanger bent is het niet mogelijk een botox behandeling te ondergaan. Een ontsteking in het behandelgebied op uw huid maakt een botox behandeling ook niet mogelijk en wanneer u last heeft van een neuromusculaire aandoening kunt u ook niet worden behandeld. Het injecteren van botox gaat met een fijne naald en voelt als speldenprikjes. U kunt na de behandeling direct weer naar huis, maar het is niet gek als de huid een paar uur na de behandeling nog een aantal uren wat gezwollen, gevoelig en rood. Een blauw plekje kan soms ook ontstaan op de injectieplaatsen. Na drie dagen is een eerste resultaat van de behandeling te zien, na ongeveer twee weken is dit effect optimaal. Het resultaat van de botox Wassenaar behandeling is na drie tot vijf maanden uitgewerkt, dan kan de behandeling weer herhaald worden. In de Roosevelt kliniek, locatie Delft of Leiden, kunt u een afspraak maken.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.