Botox Westland

Met botox injecties kunnen de dynamische “bewegende” rimpels effectief behandeld worden. Veel toegepaste indicaties zijn de fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en de kraaienpootjes.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox westland

Botox Westland

Mensen uit het westland die behandeld willen worden met botox zien we vaak terug in de Roosevelt kliniek. Voor botox Westland kunt u terecht op de locatie Monster. Ook zijn er vestigingen in Delft en Leiden. In de Roosevelt kliniek wordt de botox behandeling uitgevoerd door de dermatoloog. Dit is de enige medisch specialist van de huid en is opgeleid voor alle huidverbeterende behandelingen, waaronder botox injecties.

Wat is botox?

Bijna iedereen heeft wel eens van botox gehoord, maar wat is het nu precies? Botox is een stofje dat afkomstig is van bepaalde bacteriën. Het eiwit heeft de naam botuline toxine. Er zijn verschillende soorten merken op de markt. In de volksmond wordt alles botox genoemd.
Het eiwit zorgt voor spierontspanning. Dus als het wordt ingespoten, zal de spier in dat gebied zich ontspannen. Omdat de spier vastzit aan de huid, zal ook de huid zich ontspannen. Rimpels die veroorzaakt worden door die spieraanspanning, zullen dus verzachten of verdwijnen. Botox werkt dus niet voor rimpels die ook in rust, zonder spieraanspanning aanwezig zijn. Hiervoor zijn andere behandelopties mogelijk, zoals fillers.

Indicaties

Behandeling met botox injecties wordt veel gedaan voor fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels op het voorhoofd. De behandeling is effectief voor “bewegende” rimpels, ook wel dynamische rimpels genoemd. Simpel gezegd rimpels die door spieraanspanning veroorzaakt worden. Andere locaties zijn de kauwspier of rond de mond. Botox dan dus ook goed gebruikt worden om het ontstaan van rimpels die ook in rust aanwezig zijn bij bijvoorbeeld de frons te voorkomen. Daarnaast kan het een ontspannen gevoel geven.
Naast deze indicaties in het gezicht, is botox ook een zeer effectieve behandeling tegen overmatig zweten.

De behandeling

Voor de behandeling zal de dermatoloog u een aantal vragen stellen omtrent uw gezondheid, zoals het gebruik van medicijnen en of u een allergie heeft. Het is belangrijk om te weten dat er geen botox behandeling wordt uitgevoerd als u zwanger bent of borstvoeding geeft, een neuromusculaire aandoening heeft, of als er in het te behandelen gebied een ontsteking van de huid aanwezig is.
Het inspuiten van de botox gebeurd met kleine prikjes en kan wat gevoelig zijn. Na de behandeling kunt u meteen weer naar huis. De huid kan een paar uur wat rood en/of gezwollen zijn. Soms ontstaat er een kleine blauwe plek, die binnen een paar dagen geneest. De werking van de botox is na ongeveer 3 dagen te zien en is na ongeveer twee weken optimaal en blijft ongeveer tussen de 3 tot 5 maanden aanhouden. Daarna kan de behandeling herhaald worden.
Voor een botox Westland behandeling, maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Kijk voor actuele prijzen van de behandeling met botox in de prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.