Botox Zoetermeer

Dynamisch ‘’bewegende’’ rimpels kunnen met botox injecties effectief worden behandeld. Botox wordt veel toegepast bij indicaties als rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes.

Klik hier voor het maken van een afspraak
botox Zoetermeer
Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Botox

De term botox is een afkorting van Botuline Toxine type A, een eiwit dat ervoor zorgt dat spieren zich ontspannen en niet meer samentrekken. De huid boven de spier zal zich vervolgens ook ontspannen en rimpels veroorzaakt door spieraanspanning zullen verzachten of verdwijnen. Er zijn verschillende indicaties waar botox Zoetermeer voor kan worden toegepast.

Indicaties botox Zoetermeer

Bij zowel mannen als vrouwen kan botox worden toegepast.
Rimpels rond de ogen die geaccentueerd worden bij het lachen, ook wel kraaienpootjes, zijn erg goed te behelpen met behulp van botox. Botox Zoetermeer kan de wenkbrauwen ook een lift geven. Verder worden behandelingen vaak toegepast bij een frons. Door het injecteren van botox tussen de wenkbrauwen, zullen de spieren daar zich ontspannen en de rimpels zich verzachten. Een zogeheten ‘’boze blik’’ zal daardoor verdwijnen, want de wenkbrauwen worden niet langer naar beneden en naar binnen getrokken. Dergelijke norse blik kan soms tot hoofdpijnklachten leiden en is vaak onbewust aanwezig. Het toepassen van botox kan ook een ontspannen gevoel geven en rimpels in het voorhoofd worden door botox verzacht. Botox kan verder ook worden ingespoten rond de mond, prominente kauwspier en de neus.
Het is zelfs mogelijk botox injecties preventief toe te passen, om in de eerste plaats het ontstaan van rimpels tegen te gaan en een ontspannen gevoel te geven.
Botox wordt ook gebruikt om overmatig zweten tegen te gaan.

Behandeling met botox

Een botox injectie wordt met een zeer fijne naald gedaan. Het inspuiten geeft het gevoel van een speldenprikje en er wordt geen gebruik gemaakt van verdoving. Na de injectie kan de huid tijdelijk wat rood en gevoelig zijn en het is niet ongewoon dat er een klein blauw plekje ontstaat. Het effect van de botox Zoetermeer wordt na twee dagen zichtbaar, en is na twee weken op het best. Drie tot vijf maanden na behandeling is het resultaat uitgewerkt, en kan de botox behandeling herhaald worden.
Een botox behandeling wordt uitgevoerd door de dermatoloog, de medisch specialist in huid en cosmetische dermatologie.
Het is belangrijk in acht te nemen dat botox niet toegepast kan worden bij zwangerschap, het geven van borstvoeding, ontsteking van de huid en wanneer u last heeft van een neurodegeneratieve aandoening als myasthenia gravis.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.