Botox zweethanden

Zweethanden kunnen erg vervelend zijn. Met name wanneer men veel met de handen werkt of veel handen moet schudden. Een goede oplossing voor deze klacht kan botox behandeling zijn. Indien u interesse heeft in botox behandeling voor uw zweethanden laat u dan inlichten door een dermatoloog, de medisch specialist van de huid. De dermatoloog kan met u bespreken of er ook nog andere behandelopties voor u geschikt zijn.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Botox zweethanden
Ervaren medisch specialisten
Professionel zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Hoe ontstaan zweethanden?

De handen bevatten veel zweetkliertjes, die van nature belangrijk zijn om een goede grip aan de handen te geven.. Wanneer er teveel vocht via de handen wordt uitgescheden spreekt men van zweethanden. Deze zweethanden, ook wel hyperhidrosis palmaris genoemd, worden veroorzaakt door overgevoeligheid van de zweetklieren voor zenuwprikkeling. Met name wanneer men veel handen moet geven of achter een computer zit kan dit erg vervelend zijn. Behandeling met bijvoorbeeld Botox zweethanden kan dan de oplossing zijn.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Is Botox een goede behandeloptie voor zweethanden?

Voor overmatige zweethanden zijn de behandelopties wat minder dan voor overmatige zweetoksels. Vaak wordt er gekozen tussen iontoforese, Botox injecties of een zenuwoperatie. Uiteraard brengt een zenuwoperatie risico’s met zich mee en is dan ook een laatste redmiddel. Iontoforese is een goede behandeling voor matige hyperhidrosis palmaris. Wanneer het zweten ernstig is werkt eigenlijk alleen injecties met Botox tegen zweethanden. Dit effect is tijdelijk en de prikjes zijn wel gevoelig. Toch zijn patiënten altijd erg blij met deze behandeling. Laat deze altijd uitvoeren door een ervaren dermatoloog.

Wordt behandeling Botox zweethanden vergoed?

Wanneer u een verwijzing van de huisarts heeft, wordt het eerste consult met de medisch specialist (dermatoloog) vergoed. De behandeling met Botox tegen zweethanden wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.
Let op! Iedereen in Nederland heeft een eigen risico, dus wanneer dit het enige bezoek aan de medisch specialist is kan het goedkoper zijn om zonder verwijzing een afspraak te maken bij de medisch specialist voor Botox zweethanden.

Ervaren medisch specialisten
Professionel zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.