Bovenlip rimpels behandeling door medisch specialist

De mond is een van de belangrijkste blikvangers waar mensen naar kijken. Bij het ouder worden kunnen er, in meer of mindere mate, hinderlijke verticale rimpels op de bovenlip ontstaan. Dit kan met verschillende behandelmethoden worden aangepakt, zodat er weer een frisse uitstraling ontstaat.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Bovenlip rimpels

Doordat we ouder worden wordt de huid minder elastisch en ook spieren worden slapper. Hierdoor kunnen er rimpels in de huid ontstaan. Ook wordt dit veroorzaakt door invloeden van buiten af zoals roken en zonblootstelling. De bovenlip rimpels worden ook wel rokerslijnen of rokersrimpels genoemd. Dit wil niet zeggen dat iedereen die deze rimpels heeft rookt, maar bij rokers is het vaak wel meer aanwezig dan bij niet rokers. Bovenlip rimpels zijn vaak hardnekkig en diep en kunnen ook het aanbrengen van lippenstift bemoeilijken. De dermatoloog kan u adviseren hoe u deze rimpels kan bestrijden.

Wat kan je er aan doen?

Het is moeilijk om bovenlip rimpels te voorkomen, omdat deze natuurlijk ontstaan door het ouder worden van de huid en spieren, maar ook door het bewegen van de mond. Er wordt wel eens geopperd om niet te fluiten, niet uit een rietje of flesje te drinken om zo de lippen niet te tuiten en de rimpels tegen te gaan. Dit zal echter geen wonderen doen verrichten. Erg belangrijk is in ieder geval om niet te roken en om de huid goed te beschermen tegen de zon.
Er zijn verschillende behandeltechnieken die de bovenlip rimpels kunnen doen verzachten en verbeteren.

Laserbehandeling

Met een fractional CO2 laser worden hele kleine minuscule kolommetjes in de huid geschoten. De huid wordt als het ware beschadigd. Maar hierdoor treedt er een genezingsreactie op die zorgt voor de aanmaak van bindweefsel (collageen) en elastische vezels in de huid. Hierdoor wordt de huid steviger en gladder. Door deze behandeling te combineren met radiofrequentie wordt de aanmaak van collageen nog meer gestimuleerd. Er zijn meestal enkele behandelingen nodig. De Roosevelt kliniek beschikt als enige kliniek in Nederland over een laser die deze twee technieken combineert. U wordt geholpen door de dermatoloog, de medisch specialist op het gebied van de huid.

Fillers

Bovenlip rimpels kunnen worden verzacht door het injecteren van hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof dat vocht vasthoudt en daardoor een hydraterend volume vergrotend effect heeft. Hierdoor kunnen de lijntjes verzachten. Met fillers kunnen ook de lip contouren naar het lippenrood worden versterkt, waardoor de huid ook wat strakker komt te staan. Fillers hebben een tijdelijk effect en behandeling zal na ongeveer een jaar herhaald moeten worden.

Peeling

Met een phenol peeling kunnen bovenlip rimpels goed worden aangepakt en mag alleen worden uitgevoerd door een medisch specialist. De phenol peeling zorgt ervoor dat de opperhuid en bovenste laag van de lederhuid zich moet vernieuwen. Hierdoor wordt weer nieuw collageen en elastische vezels aangemaakt, waardoor de bovenlip rimpels worden verzacht en grotendeels verdwijnen.

Behandeling in de Roosevelt kliniek

De Roosevelt kliniek is gespecialiseerd in de cosmetische dermatologie en u wordt behandeld door ervaren dermatologen, de medisch specialist van de huid. De dermatoloog zal met u de behandelopties bespreken en voor u de meest geschikte methode kiezen om uw bovenlip rimpels aan te pakken.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.