Bultjes eikel laten weghalen

PPP is een aandoening waarbij zich bultjes vormen op de rand van de penis. PPP, kort voor pearly penile papules, zijn ongevaarlijk maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren. Daarom laten mannen de bultjes eikel laten weghalen graag verwijderen. Het verwijderen kan met behulp van laser of elektrocoagulatie. Samen met uw dermatoloog kunt u overleggen voor welke behandeling u het meest in aanmerking komt.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes eikel laten weghalen
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes eikel

Op de rand van de eikel kunnen zich bultjes vormen die door veel mannen als vervelend worden ervaren. Mannen laten de bultjes dan ook graag verwijderen, hoewel ze geen gevaar zijn voor de gezondheid. Mannen én vrouwen vinden PPP er vaak onhygiënisch uitzien, omdat de bultjes eikel laten weghalen soms onterecht worden verward met genitale wratten. Uw dermatoloog kan PPP snel en eenvoudig diagnosticeren, waarna hij advies kan gegeven over de meest geschikte verwijdermethode. Let wel: het verwijderen van PPP is een cosmetische ingreep, die daarom niet gedekt zal worden door uw zorgverzekeraar.

Bultjes eikel laten weghalen

Om PPP weg te halen, kan de dermatoloog twee verschillende behandelmethoden toepassen. Bij de eerste manier wordt gebruik gemaakt van een ablatieve CO2 laser. Minimaal 30 minuten voor de behandeling wordt de huid rond de PPP met een pijnverzachtende zalf verdoofd en de laserbehandeling zelf zal zo’n 10 tot 20 minuten kosten.
Een tweede behandeloptie is elektrocoagulatie, waarbij de PPP worden weggehaald met kleine schokjes. Bij coagulatie wordt de huid rond de bultjes eikel laten weghalen verdoofd met een paar prikjes, waarvan alleen de eerste te voelen is. Daarna vindt de behandeling pijnloos en binnen tien tot twintig minuten plaats. Wanneer de bultjes verwijderd zijn wordt de oorspronkelijke plek van de PPP naverzorgd met een crème en binnen één tot twee weken is uw huid weer geheel hersteld. Een voordeel van elektrocoagulatie is dat de huid op de penis na de behandeling sneller herstelt dan bij een laserbehandeling. Beide behandelingen hebben echter hetzelfde eindresultaat: de bultjes zijn permanent verwijderd.
Meer informatie? Die is te vinden op: PPP

Behandellocatie

In de Roosevelt kliniek in zowel Delft als Leiden verwelkomen we u graag voor een behandeling met elektrocoagulatie. Wanneer blijkt dat laser de beste behandeloptie voor u is, zien we u echter graag terug in Leiden aangezien zich alleen daar een laserapparaat bevindt. Uiteraard kunt u met meer vragen altijd terecht bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek, die zeer ervaren zijn met zowel de laserbehandeling als elektrocoagulatie.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.