Bultjes eikel PPP

PPP (Pearly penile papules) zijn kleine bultjes op de rand van de eikel die erg storend kunnen overkomen. De bultjes zijn gelukkig niet besmettelijk en kunnen bij de dermatoloog makkelijk behandeld worden met behulp van een CO2 laser behandeling en elektrocoagulatie.

Klik hier voor het maken van een afspraak
bultjes eikel ppp

Oorzaak van bultjes eikel PPP (pearly penile papules)

Vaak zijn de bultjes aan de rand van de eikel PPP. Een andere oorzaak kan genitale wratten zijn. De bultjes eikel PPP ontstaan vaak aan het begin van de pubertijd. De oorzaak is vaak onduidelijk. Waarschijnlijk zijn de kleine bultjes een fysiologisch fenomeen (variant van normaal). Zo’ n 15 tot 20% van de mannen heeft PPP. Waarom ze bij de ene persoon wel ontstaan bij de andere persoon niet, weten we niet. PPP is onschuldig en heeft niks met genitale wratten te maken. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zien het ook vaak bij mannen die de penispoli voor een andere penisklacht bezoeken.

Wat kunt u zelf doen qua behandeling aan bultjes eikel PPP (pearly penile papules)

Er zijn geen zalven die de bultjes eikel PPP doen laten verdwijnen. Het is met name belangrijk dat er niet wordt geknepen in de bultjes. Dit kan namelijk blijvende littekens geven. Omdat er tussen de bultjes eikel PPP smegma ophoopt willen mannen vaak de penis veel wassen om een onaangename geur te voorkomen. De medisch specialisten van de Roosevelt kliniek zien dan ook vaak dat mannen met bultjes eikel PPP ook vaker last hebben van peniseczeem. Leefregel adviezen zoals de penis niet te veel te wassen (gewoon 1x daags met water) en geen zeep te gebruiken zijn dan ook aangeraden bij mannen met deze klachten.

Wat is de aangewezen behandeling van PPP

De artsen van de Roosevelt kliniek voeren 2 soorten behandelingen uit, die bewezen veilig en effectief zijn voor behandeling bultjes eikel PPP. De meest effectieve behandeling voor PPP zijn de CO2 laser en electrocoagulatie. Andere behandelingen (zoals Plexr soft surgery) zijn minder effectief. Afhankelijk van uw wensen, kijkt de penisspecialist van de Roosevelt kliniek welke behandeling voor PPP het meest geschikt is voor u. Meer informatie kunt u op onze site vinden.

Waarom bultjes eikel PPP behandeling in de Roosevelt kliniek

De Roosevelt kliniek is een ZKN gecertificeerde kliniek die zich focust op mannen met genitale huidproblemen. De behandeling zal plaatsvinden door een mannelijke specialist (dermatoloog). De dermatologen die de behandeling uitvoeren zijn aangesloten bij de NVDV en EADV.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.