Bultjes eikel verwijderen

Het kan gebeuren dat zich bultjes vormen op de rand van de eikel. Veel mannen storen zich aan deze bultjes eikel verwijderen, beter bekend als pearly penile papules (PPP), en zien daarom ook graag dat de PPP verwijderd worden. PPP zijn volstrekt ongevaarlijk en er is dan ook geen medische reden om ze weg te laten halen. De bultjes houden geen verband met genitale wratten, zoals vaak ten onrechte wordt gedacht. Het is mogelijk PPP te laten verwijderen met lasertechniek of elektrocoagulatie. U kunt samen met uw dermatoloog bespreken voor welke optie u het meest in aanmerking komt.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes eikel verwijderen
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op eikel

Een reden waarom mannen PPP graag laten verwijderen, is omdat zij ze als cosmetisch storend ervaren. Ook kan het gebeuren dat PPP een probleem veroorzaken bij het schoonmaken van de penis, omdat zich smegma kan ophopen rond de bultjes eikel verwijderen. Sommigen verwarren PPP met genitale wratten, maar dit is onterecht. Pearly penile papules zijn volstrekt ongevaarlijk voor de gezondheid. Een dermatoloog kan eenvoudig en vlug vaststellen of u last heeft van PPP, waarna hij u kan adviseren over de meest geschikte behandelmethode. Omdat het verwijderen van de bultjes eikel verwijderen een cosmetische ingreep is, wordt het verwijderen niet vergoed door uw zorgverzekeraar.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Bultjes eikel verwijderen

De dermatoloog kent twee manieren om de bultjes weg te halen. Bij de eerste verwijdermethode wordt er gebruik gemaakt van elektrocoagulatie. Hierbij worden PPP verwijderd met kleine schokjes. Voorafgaand aan de behandeling zal de huid rond de PPP worden verdoofd met kleine verdovingsinjecties. Alleen het eerste prikje is voelbaar, de rest van de verdoving en behandeling gebeurt vervolgens pijnloos. Na de behandeling zal de huid waar de bultjes op zaten verzorgd worden met een zalf, en na één tot twee weken is uw huis volledig hersteld. De behandeling zelf neemt zo’n twintig minuten in beslag.
Een tweede behandelmogelijkheid bij PPP is verwijdering met behulp van ablatieve CO2 laser. Bij deze behandeling wordt de huid minimaal een half uur van tevoren verdoofd met een verzachtende crème. Het verwijderen zelf kost 10 tot 20 minuten. Na een behandeling met elektrocoagulatie herstelt de huid waar de bultjes eikel verwijderen op zaten sneller dan bij de laserbehandeling. Beide behandelingen hebben echter hetzelfde resultaat: de bultjes op uw penis zijn definitief verwijderd en komen niet meer terug. Meer informatie? Die is te vinden op: PPP

Locatie van behandeling

Zowel in Leiden als Delft verwelkomen we u graag in de Roosevelt kliniek voor het verwijderen van PPP. Wanneer is vastgesteld dat de verwijdering met laser de beste behandeloptie voor uw huid is, zien we u echter graag terug in Leiden. Alleen hier staat een laserapparaat. De behandeling met elektrocoagulatie kan op beide locaties van de Roosevelt kliniek plaatsvinden. Wanneer u nog verdere vragen heeft of aanvullende informatie wil, kunt u uiteraard altijd terecht bij de dermatologen werkzaam bij de Roosevelt kliniek. Zij zijn zeer ervaren met beide behandelingen tegen PPP.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.