Bultjes eikel

Bultjes op de rand van de eikel zijn vaak onschuldig. De dermatoloog (medisch specialist van de huid) kan goed beoordelen of dit genitale wratten of bijvoorbeeld pearly penile papules betreft. Het is belangrijk om onderscheid te maken aangezien genitale wratten behandeld dient te worden terwijl behandeling van pearly penile papules niet noodzakelijk is. Toch laten mannen met deze bultjes op de eikel deze vaak behandelen. Dit betreft een cosmetische behandeling.

Klik hier voor het maken van een afspraak
bultjes eikel
Ervaren medisch specialisten
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

Wat zijn de bultjes op de eikel?

Waarschijnlijk betreft het pearly penile papules. Deze bultjes aan de eikel zijn compleet goedaardig maar mannen kunnen het cosmetisch storend vinden. Geschat wordt dat zo’n 10% van de mannen in meer of mindere mate last heeft van deze bultjes eikel. De dermatoloog kan deze diagnose bevestigen en eventueel behandelen.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Bultjes eikel besmettelijk?

Wanneer het pearly penile papules betreft zijn deze bultjes op de eikel niet besmettelijk. Echter wanneer het genitale wratten betreft zijn de bultjes wel besmettelijk. Behandeling van genitale wratten is dan ook medisch noodzakelijk en valt onder de verzekerde zorg. Behandeling van pearly penile papules (bultjes eikel) is niet noodzakelijk en behoort daarom tot de onverzekerde zorg.

Behandelen van bultjes op de eikel

De pearly penile papules (bultjes eikel) kunnen worden behandeld door de dermatoloog door middel van coagulatie danwel CO2 laser. Welke behandeling voor u het meest geschikt is geheel persoonlijk. De dermatoloog kan u daar over adviseren. Over het algemeen is behandeling met de CO2 laser wat oppervlakkiger, waardoor de hersteltijd iets korter lijkt, maar er vaker een tweede behandeling nodig is. Daarnaast kan behandeling met de fractionele CO2 laser ook na aanbrengen van een verdovende crème terwijl bij coagulatie er verdovingsprikjes nodig zijn. Na de behandeling krijgt u informatie mee hoe u de penis het beste kan verzorgen. Het belangrijkste is deze goed schoon te houden totdat alles genezen is.

Komen de bultjes op de eikel terug na behandeling?

Na behandeling van de pearly penile papules bestaat er een heel kleine kans dat de bultjes op den duur weer langzaam terugkomen. U kunt dan altijd overwegen om nogmaals de behandeling te ondergaan. De dermatoloog kan u hier meer informatie over geven.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.