Bultjes op eikel

Pearly penile papules, beter bekend als PPP zijn bultjes die zich bevinden op de rand van de eikel. Veel mannen storen zich aan de vertoning van de bultjes op eikel en laten ze daarom graag verwijderen ondanks dat er geen medische reden voor is, deze bultjes zijn namelijk volstrekt ongevaarlijk en hebben niets te maken met genitale wratten zoals vaak gedacht wordt. PPP kan behandeld worden met lasertechniek of door middel van elektrocoalugatie. Samen met de dermatoloog kunt u bepalen welke manier voor u het meest geschikt is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes op eikel
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op eikel

Veel mannen zien de pearly penile papules graag verwijderd worden omdat ze door sommigen als cosmetisch storend gezien worden. Andere redenen voor mannen om van deze bultjes op eikel af te willen is omdat ze problemen kunnen opleveren bij het schoonhouden van de penis. Er kan zich smegma ophopen rond de bultjes. Veel mensen halen PPP door de war met genitale wratten, hierdoor worden PPP ook vaak als iets slechts beschouwd. PPP is echter absoluut geen besmettelijke aandoening. Er zijn geen cosmetische redenen om de bultjes op eikel te verwijderen, vandaar wordt een eventuele ingreep om deze te verwijderen niet vergoedt door de zorgverzekeraar.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Bultjes op eikel verwijderen

Bultjes op eikel zijn op twee verschillende manieren goed en effectief te behandelen. De eerste optie is om de pearly penile papules te behandelen met kleine elektroschokjes, dit heet elektrocoalugatie.
De huid rond de bultjes op eikel zal verdoofd worden door middel van verschillende prikjes. De eerste hiervan is even kort te voelen maar daarna is de huid verdoofd en voelt u niets meer. Als de dermatoloog klaar is met de prikjes kan er begonnen worden aan de ingreep zelf, deze zal ongeveer vijftien minuten duren. Binnen één tot twee weken zal de huid volledig hersteld zijn. Er is ook een tweede optie, deze is op basis van een ablatieve CO2 laserstraal. De huid kan met deze manier worden verdoofd door middel van een verzachtende crème, er zijn dus geen prikjes nodig. De crème moet minstens een half uur voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Deze behandeling met laser duurt ongeveer twintig minutenr. Het nadeel van de laserbehandeling is dat deze duurder is. Beide behandelingen hebben exact dezelfde uitkomst. De bultjes op eikel zijn verwijderd en zullen niet terugkeren.
Meer informatie kunt u op onze site vinden.

Locatie PPP behandeling?

PPP kan op twee locaties van de Roosevelt kliniek worden behandeld, in Delft en Leiden. U bent bij beiden natuurlijk even welkom, maar als u en de dermatoloog tot de conclusie zijn gekomen dat de laserstraal behandeling een betere keus voor u is zien we u graag terug in Leiden. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van het laserapparaat De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn bijzonder professioneel en ervaren met beide behandelingen.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.