Bultjes op penis

Pearly penile papules (PPP) zijn een cosmetisch storende maar ongevaarlijke aandoening aan de rand van de penis. Men stoort zich hier over het algemeen aan en ziet ze graag verwijderd worden. Dit kan door middel van laser of coagulatie. Met de dermatoloog kunt u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor bultjes op penis is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes op penis
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op penis

Op de rand van de penis bevinden zich bultjes die door veel mannen als onwenselijk worden beschouwd. Alhoewel de bultjes op penis onschuldig zijn en geen gevaar vormen voor de gezondheid willen veel mannen ze toch laten verwijderen. PPP worden vaak verward met genitale wratten, dit is echter onterecht. Hierdoor vinden veel mannen én vrouwen ze er onhygiënisch uitzien. De dermatoloog kan makkelijk en snel vaststellen of u last heeft van PPP. Hij kan u ook vervolgens vertellen wat voor u de meest geschikte methode is om bultjes op penis te verwijderen. Dit is een cosmetische ingreep en dus zal deze niet vergoed worden door de zorgverzekeraar.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Weghalen bultjes

Er zijn twee manieren om PPP te behandelen. De eerste manier om de bultjes op penis te verwijderen is aan de hand elektrocoagulatie, hierbij wordt gebruik gemaakt van kleine elektrische schokjes. Het gebied rond waar de PPP zich bevinden wordt verdoofd met een paar prikjes in de penis. Alleen de eerste hiervan wordt gevoeld. De behandeling zelf duurt zo’n tien tot twintig minuten, deze is volledig pijnloos. De plek waar de bultjes op penis hebben gezeten wordt verzorgd met een crème. Binnen één à twee weken is de huid volledig hersteld.
Laserbehandeling is de tweede optie om PPP te behandelen. Minstens een halfuur voor de ingreep wordt de huid rond het probleemgebied behandeld met een pijnverzachtende crème. Er zijn dus geen prikjes nodig bij deze manier. De pearly penile papules worden verwijderd met een ablatieve CO2 laserstraal. De ingreep duurt ongeveer twintig minuten. Het voordeel van de eerste manier is dat de huid iets sneller herstelt met coagulatie dan met een laserbehandeling. Beide behandelingen zijn even succesvol en verwijderen de PPP definitief.
Meer informatie? Meer informatie kunt u op onze site vinden.

Bultjes op penis behandeling?

De coagulatie behandeling is beschikbaar in zowel Delft als Leiden bij de Roosevelt kliniek. Als u liever voor de laser behandeling kiest kan dit uitsluitend in Leiden omdat op deze locatie het laserapparaat staat. Voor verdere vragen over u verwijdering kunt u altijd terecht bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.