Wat te doen bij bultjes op rand eikel?

PPP staat voor pearly penile papules en is een aandoening die ongevaarlijk is, maar toch als cosmetisch storend kan worden ervaren. Over het algemeen willen mannen de bultjes daarom graag laten weghalen. Er zijn twee soorten manieren om PPP te verwijderen: met elektrocoagulatie of met laser. Samen met uw dermatoloog kunt u beslissen wat te doen bij bultjes op rand eikel de beste behandeloptie voor u is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Wat te doen bij bultjes op rand eikel?
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op rand eikel

Veel mannen ervaren bultjes op de rand van hun eikel als onwenselijk. Vaak kiezen mannen er daarom voor de PPP te laten verwijderen, hoewel de bultjes volstrekt geen gevaar vormen voor de gezondheid. PPP wordt dan ook vaak ten onrechte verward met genitale wratten, waardoor mannen én vrouwen de bultjes er onhygiënisch uit vinden zien. Voor de dermatoloog is het gemakkelijk vast te stellen of u last van PPP heeft, en u te informeren over de meest geschikte behandeloptie. Het verwijderen van PPP is een cosmetische ingreep, wat te doen bij bultjes op rand eikel betekent dat het verwijderen buiten de verzekerde zorg valt.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Wat te doen bij bultjes op rand eikel?

Er bestaan twee manieren waarop PPP verwijderd kunnen worden. Bij de eerste manier wordt er gebruik gemaakt van elektrocoagulatie. De behandeling bestaat dan uit kleine schokjes en de huid rondom de PPP wordt van tevoren verdoofd met kleine injecties, wat te doen bij bultjes op rand eikel alleen bij de eerste injectie voelbaar is. De behandeling met elektrocoagulatie zal zo’n tien tot twintig minuten in beslag nemen, en geheel zonder pijn verlopen. Met een crème wordt de plek waar de bultjes eerst zaten na afloop verzorgd, en na 1 tot 2 weken is uw huid volledig hersteld.
De tweede behandeloptie bij PPP is een laserbehandeling. Er wordt gebruik gemaakt van een ablatieve CO2 laserstraal, en de huid wordt minimaal 30 minuten voorafgaand aan de behandeling verdoofd met een pijnverzachtende crème. De ingreep zal zo’n 10 tot 20 minuten in beslag nemen. Een voordeel van elektrocoagulatie ten opzichte van een laserbehandeling, is dat de huid na elektrocoagulatie iets sneller geneest. Desondanks zijn beide behandelingen erg succesvol, waardoor de PPP definitief worden verwijderd.
Meer informatie? Die is te vinden op: PPP

Behandeling van bultjes op penis

In de Roosevelt kliniek in Leiden en Delft is het mogelijk de coagulatie behandeling te ondergaan. Wanneer blijkt dat u het meest in aanmerking komt voor de behandeling met laser, zien wij u echter graag in Leiden terug. Alleen in Leiden staat namelijk een laserapparaat. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn in beide behandelingen uitermate professioneel en ervaren. Voor verdere vragen kunt u altijd bij hen terecht.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.