Bultjes op rand eikel laten weghalen

Het kan voorkomen dat er op de rand van de eikel storende bultjes ontstaan. Deze bultjes op rand eikel laten weghalen, pearly penile papules (afgekort tot PPP) genaamd, zijn niet besmettelijk en kunnen makkelijk behandeld worden. De bultjes zijn ongevaarlijk.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes op rand eikel laten weghalen
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Besmettelijke bultjes op rand eikel

Hoewel PPP niet gevaarlijk en niet besmettelijk zijn, ervaren sommige mensen de bultjes als ongemakkelijk en storend. Sommigen zien de bultjes op rand eikel laten weghalen ook als onhygiënisch, en verwarren ze met een SOA. Dit is onterecht. PPP zijn géén SOA en niet besmettelijk. Toch kunnen PPP in een relatie leiden tot genânte situaties en ongewenst commentaar. Ook hoopt vuil zich gemakkelijker op door de bultjes op de rand van de eikel. Op die manier kunnen PPP wel zorgen voor problemen omtrent hygiëne. Een dermatoloog kan gemakkelijk en snel vaststellen of u last heeft van PPP, waarna hij u kan adviseren over de behandeloptie die voor u het meest geschikt is. Het verwijderen van PPP is een cosmetische ingreep, en de behandeling wordt dan ook niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij zien u graag terug in de Roosevelt kliniek wanneer u wenst een behandelafspraak te maken.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Bultjes op rand eikel laten weghalen

Er bestaan twee behandelmethoden waarop PPP effectief verwijderd kunnen worden. Bij de eerste methode wordt er gebruik gemaakt van elektrocoagulatie. De dermatoloog verbrand de bultjes op rand eikel laten weghalen dan met kleine schokjes. Het verwijderen verloopt pijnloos, omdat de huid voorafgaand aan de behandeling is verdoofd met kleine prikjes. Het verwijderen van de bultjes met elektrocoagulatie duurt zo’n 20 minuten. Na de behandeling wordt de huid waar de PPP zaten verzorgd met een verzachtende crème en binnen twee weken is de huid volledig hersteld. De tweede behandeloptie tegen PPP is een laserbehandeling met een ablatieve CO2 laser. Een half uur tot een uur voor de behandeling wordt de huid waar zich de bultjes bevinden verdoofd met een pijnverzachtende crème, waarna een laser wordt gebruikt om de bultjes op rand eikel laten weghalen te verwijderen. De laserbehandeling zal ongeveer 15 minuten kosten. De huid herstelt iets sneller na de laserbehandeling, maar beide behandelingen zijn even effectief. Meer informatie kunt u op de site vinden. PPP

Locatie van de behandeling

In de Roosevelt kliniek in Leiden in Delft bent u welkom om de behandeling met elektrocoagulatie te ondergaan. De laserbehandeling kan echter alleen in Leiden worden uitgevoerd. Voor meer informatie nodigen we u van harte uit een afspraak te maken met één van de dermatologen van de Roosevelt kliniek.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.