Bultjes op rand eikel

Pearly penile papules, beter bekend als PPP, zijn buljtes die op de rand van de eikel kunnen ontstaan. Vaak storen mannen zich aan de bultjes op rand eikel, waardoor ze deze graag laten verwijderen. Er is geen medische reden voor verwijdering van de bultjes. PPP is niet gevaarlijk en mag daarom dan ook niet verward worden met genitale wratten. Het is mogelijk PPP weg te laten halen met gebruik van laser of door elektrocoagulatie. In overleg met uw dermatoloog kunt u besluiten welke methode voor u het meest in aanmerking komt.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes op rand eikel
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op rand eikel

Een veelvoorkomende motivatie om de bultjes te laten verwijderen, is dat ze als cosmetisch storend ervaren kunnen worden. Ook kan het reden tot verwijdering geven wanneer de bultjes op rand eikel het verhinderen om de penis schoon te maken. Dan kan het namelijk gebeuren dat smegma zich ophoopt rond de bultjes. Het gebeurt soms dat mensen PPP verwarren met genitale wratten. Dit geeft PPP onterecht een slecht imago, want PPP is geen besmettelijke aandoening. Omdat er geen medische redenen zijn voor verwijdering van de bultjes, wordt dergelijke behandeling niet gedekt door de zorgverzekering.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Bultjes op rand eikel weghalen

Er bestaan twee manieren om PPP te behandelen. De eerste daarvan is het toedienen van kleine elektroschokjes aan de PPP, ook wel elektrocoagulatie genoemd. Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid rond de bultjes verdoofd met een aantal prikjes. Het eerste verdovingsprikje kan voelbaar zijn, maar de overige zullen niet voelbaar zijn omdat de huid verdoofd is. De ingreep zelf zal plaatsvinden na het toedienen van de verdoving, en deze duurt om en nabij een kwartier. Na de elektrocoagulatie is de huid binnen één tot twee weken geheel hersteld. Bij de tweede behandeloptie wordt er gebruik gemaakt van een ablatieve CO2 lasterstraal. Bij gebruik van de laser is het voldoende de huid rond de PPP te verdoven met een verzachtende crème, die minimaal 30 minuten voor de behandeling moet worden gesmeerd. De behandeling met ablatieve CO2 laserstraal duurt ongeveer twintig minuten. Een laserbehandeling is duurder dan elektrocoagulatie, hoewel beide behandelingen een zelfde uitkomst hebben. Na beide behandelingen zijn de bultjes op rand eikel verwijderd, en keren zij niet meer terug.
Meer informatie vindt u hier

De Roosevelt kliniek heeft twee locaties waar PPP behandeld kan worden. Dit zijn Delft en Leiden. Vanzelfsprekend kunt u in beide klinieken terecht, maar voor een behandeling met de ablatieve CO2 laserstraal zien we u graag in Leiden verschijnen wegens de beschikbaarheid van het laserapparaat. In zowel de behandeling met elektrocoagulatie als met CO2 laser zijn de dermatologen van de Roosevelt kliniek uitermate professioneel en ervaren.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.