Bultjes penis besmettelijk

Pearly penile papules (PPP) zijn een cosmetisch storende aandoening aan de rand van de eikel. Ze zijn geen bultjes penis besmettelijk in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt. Veel mensen vinden ze echter niet mooi en schamen zich ervoor, gelukkig kunnen ze gemakkelijk verholpen geholpen door middel van laser of elektrocoagulatie. Samen met de dermatoloog kunt u bespreken welke behandeling het meest geschikt voor u is.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes penis besmettelijk
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes penis besmettelijk

Er zijn verschillende redenen waarom veel mannen PPP lelijk vinden. Ze worden vaak als onhygiënisch gezien. Ook halen veel mensen pearly penile papules door de war met genitale wratten of een soa. Het is een misverstand dat deze bultjes penis besmettelijk zijn. Aangezien de bultjes geen fysiek ongemak opleveren is er geen medische reden om ze te laten verwijderen. Als u er toch kiest voor een behandeling zal deze niet vergoedt worden door de zorgverzekeraar omdat zij dit zien als een cosmetische ingreep. De dermatoloog van de Roosevelt kliniek kan makkelijk vaststellen of u PPP heeft. Hij zal hierna ook de meest geschikte manier voor u bepalen om u te laten behandelen.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

PPP laten verwijderen

Bij de Roosevelt kliniek maken we gebruik van twee verschillende manieren om PPP te laten verwijderen. De eerste methode is aan de hand van een laserbehandeling. Ten minste een half uur voor aanvang van de ingreep wordt de huid ingesmeerd met een verdovende crème, als deze goed is ingewerkt kan er begonnen worden. De bultjes zelf worden verwijderd met een ablatieve laserstraal. Dit duurt zo’n twintig minuten. Na de operatie zal de huid snel herstellen. De bultjes kunnen ook verwijderd worden met een tweede manier, elektrocoagulatie, de bultjes worden verwijderd met kleine elektrische schokjes. Uiteraard word de huid hieromheen van te voren goed verdoofd met een paar prikjes. Alleen de eerste hiervan wordt gevoeld. De daaropvolgende, pijnloze, behandeling duurt ook ongeveer twintig minuten. Met coagulatie hersteld de huid iets sneller dan met de laserbehandeling. Beide methodes hebben hetzelfde resultaat: de permanente verwijdering van PPP.
Meer informatie vindt u op de site

Waar kan ik PPP laten verwijderen?

Bij de beide locaties van de Roosevelt kliniek, in zowel Leiden als Delft, kan PPP makkelijk verholpen worden. Als u de voorkeur geeft aan de laserbehandeling zal deze echter in Leiden plaatsvinden. Alleen in Leiden beschikken wij over een laserapparaat. De coagulatie behandeling is bij beide locaties beschikbaar. Voor verdere vragen kunt u terecht bij één van onze dermatologen.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.