Bultjes penis laten weghalen

Pearly Penile Papules, in afgekorte vorm bekend als PPP, is een aandoening die ongevaarlijk is maar vanuit cosmetisch perspectief tot irritaties kan leiden. Daarom laten mannen de bultjes penis laten weghalen vaak graag verwijderen. De behandeling kan plaatsvinden met behulp van elektrocoagulatie of laser. U kunt samen met uw dermatoloog bespreken voor welke behandeling u het meest in aanmerking komt.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Bultjes penis laten weghalen
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Bultjes op penis

Het kan gebeuren dat bultjes zich op de rand van de penis vormen en deze worden door mannen vaak als onwenselijk ervaren. PPP zijn onschuldig en absoluut niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar toch zien mannen graag dat de bultjes penis laten weghalen verwijderd worden. Het gebeurt soms dat PPP verward worden met genitale wratten, maar dit een onterechte vergelijking. Toch is het vaak hierdoor, dat mannen én vrouwen de bultjes er onhygiënisch uit vinden zien. Door uw dermatoloog kan eenvoudig en snel worden vastgesteld of u PPP heeft. Vervolgens kan de dermatoloog u informeren over de meest geschikte manier om de bultjes weg te laten halen. Het verwijderen van PPP is een cosmetische ingreep, en zal daarom niet worden vergoed door uw zorgverzekering.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Bultjes penis laten weghalen

Om PPP weg te laten halen, bestaan twee behandelopties. Bij de eerste behandeling wordt gebruik gemaakt van een ablatieve CO2 laser. De huid wordt minimaal een half uur voorafgaand aan de behandeling verdoofd met een pijnverzachtende crème. De behandeling met laser zal ongeveer tien tot twintig minuten in beslag nemen.
Een tweede behandeloptie is elektrocoagulatie, waarbij kleine schokjes worden gebruikt om de PPP te verwijderen. De huid rond de bultjes penis laten weghalen wordt verdoofd met een aantal kleine injecties in de penis. Alleen het eerste prikje zult u voelen. De behandeling duurt vervolgens tussen de tien en twintig minuten en verloopt geheel zonder pijn. De plaatsen waar de buljes oorspronkelijk zaten, wordt naverzorgd met een crème en binnen één tot twee weken is uw huid volledig hersteld. Het voordeel van een behandeling met elektrocoagulatie ten opzichte van laser is dat de huid na elektrocoagulatie sneller herstelt. Beide behandelingen hebben echter hetzelfde effect: de bultjes op uw penis worden definitief verwijderd.
Meer informatie? Die is te vinden op: PPP

Behandeling bultjes op penis

In Delft en Leiden is het mogelijk de behandeling met elektrocoagulatie te ondergaan. Wanneer blijkt dat u het meest in aanmerking komt voor een behandeling met laser, dan zien wij u echter graag terug in Leiden, omdat alleen daar een laserapparaat staat. Wanneer u nog andere vragen over het verwijderen van PPP heeft, kunt u altijd bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek terecht.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.