Bultjes penis

Bultjes op de penis kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is dus belangrijk op te weten waardoor de bultjes op de penis worden veroorzaakt. Meestal betreft het goedaardige afwijkingen. De bultjes op de penis kunnen het beste worden beoordeeld door een dermatoloog dat is een specialist van de huid. De dermatoloog kan u dan een diagnose geven en vertellen wat u er aan kan doen. De dermatologen van de Roosevelt kliniek zijn gespecialiseerd in huidafwijkingen aan de penis.

Klik hier voor het maken van een afspraak
bultjes penis
Ervaren medisch specialisten
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

Bultjes op de penis

Bultjes op de rand van de eikel van de penis kunnen genitale wratten zijn of pearly penile papules (PPP). Indien de bultjes op de penis wratten blijken te zijn is het belangrijk het wratten virus aan te pakken. Wanneer het pearly penile papules betreft is behandeling van de bultjes penis niet noodzakelijk. Vaak heeft de dermatoloog geen aanvullend onderzoek nodig om de juiste diagnose te stellen. Benadeling van genitale wratten valt onder verzekerde zorg mits er een verwijzing van de huisarts aanwezig is.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Bultjes op de penis cosmetisch storend

Wanneer de bultjes op de eikel van de penis pearly penile papules betreft kunnen deze wel degelijk behandeld worden. Echter betreft dit onverzekerde cosmetische zorg. Dat houdt in dat de behandeling niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed. U kunt er wel voor kiezen om deze behandeling zelf te betalen. De kosten hiervan kunt u terugvinden op onze website. Behandeling van bultjes penis kan het beste worden uitgevoerd door de dermatoloog. Die kan met u bespreken hoe de bultjes het beste behandeld kunnen worden.

Behandeling bultjes penis

De dermatoloog kan de pearly penile papules behandelen met CO2 laser of door middel van coagulatie. Beide methoden hebben voor- en nadelen. Zo kan de CO2 laser worden uitgevoerd met alleen een verdovende creme terwijl er bij coagulatie verdovingsprikken nodig zijn. Wel is men bij coagulatie vaak na 1 behandeling compleet geholpen terwijl bij CO2 laser vaker een tweede behandeling nodig is voor bultjes penis. Welke behandeling u kiest hangt af van uw voorkeur. De medisch specialist van de Roosevelt kliniek kan u hierin ook adviseren. Na de behandeling krijgt u informatie mee hoe u de penis moet verzorgen. Het belangrijkste is deze schoon te houden.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Uitstekende service en kwaliteit
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.