Correctie gescheurde oorlel
Service en kwaliteit
Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk

Correctie gescheurde oorlel

Bij het dragen van oorbellen kan na verloop van tijd het gaatje uitrekken of zelfs helemaal doorscheuren. Dan is het niet meer mogelijk om oorbellen in te doen. Soms kan dit komen door het dragen van te zware oorbellen, of dat men ergens achter is blijven haken. Sommige mensen hebben de neiging om veel aan hun oorbellen te friemelen en te trekken, waardoor de gaatjes ook langzaam aan steeds verder uitrekken en soms dus ook helemaal doorscheuren. Gelukkig kan je daar wel wat aan doen, door correctie gescheurde oorlel te laten uitvoeren. Door middel van een poliklinische ingreep onder lokale verdoving kan de gescheurde oorlel weer worden gecorrigeerd, waarna het later weer mogelijk is om een oorbel te dragen.

Voor de behandeling

Bij het maken van een afspraak voor correctie gescheurde oorlel, zal er eerst een intake gesprek worden gepland met de medisch specialist die u ook gaat behandelen. Tijdens dit gesprek zal de dokter u vragen naar een aantal gezondheidsaspecten, bijvoorbeeld of u medicijnen gebruikt zoals bloedverdunners, of dat u problemen heeft met wondgenezing. De dokter zal uw oorlel beoordelen en met u bespreken op welke manier de oorlel het beste gecorrigeerd kan worden, meestal aan de hand van een tekening. Zelf kunt u natuurlijk al uw vagen stellen die u heeft over de ingreep. Als u goed bent ingelicht, kan de afspraak voor de ingreep worden ingepland.
Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

De ingreep

De correctie gescheurde oorlel vindt poliklinisch plaats in de Roosevelt kliniek. Dat wil zeggen dat u komt voor de ingreep en dat u na de ingreep, als u zich goed voelt, weer naar huis toe gaat. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving, de oorlel wordt door middel van enkele kleine prikjes verdoofd. De verdovingsvloeistof kan soms enkele seconden branderig aanvoelen, maar daarna voelt u niks meer. Na de verdoving wordt de oorlel steriel gemaakt en afgedekt met een steriele doek. De medisch specialist voert de ingreep uit, in het bijzijn van een assistente. Soms worden er enkele bloedvaatjes dichtgebrand en dan hoort u een piepje van het apparaat. De huid wordt gehecht met een fijne oplosbare hechtdraad. De fijne kleine hechtingen hoeven er dus niet uitgehaald te worden, deze lossen binnen enkele weken vanzelf op.

Na de behandeling

De wond wordt na correctie gescheurde oorlel verbonden met een gaasverband. Dit verband kunt u thuis zelf eraf halen. De wond mag dan ook weer nat worden. Het is niet de bedoeling dat de wond gaat verweken, dus lang douchen, zwemmen of sauna mag pas weer na 2 weken na de ingreep. Over het algemeen geneest het voorspoedig en is binnen enkele weken de huid hersteld. Het litteken geneest nog wel door, dit is pas helemaal voltooid na ongeveer 6 tot 12 maanden. Na een maand of 3 mag u weer oorbellen gaan dragen. Let er wel op dat deze het eerste jaar niet te zwaar zijn.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Service en kwaliteit
Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.