Botulinetoxine injecties

In de Roosevelt kliniek kunt u terecht voor behandeling met botulinetoxine type A door onze dermatoloog Roel Genders. Hij is gespecialiseerd in de dermatochirurgie en de cosmetische dermatologie. Hij is lid van de domeingroep dermatochirurgie èn van de domeingroep cosmetische dermatologie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venerologie.

Klik hier voor het maken van een afspraak

Botuline Toxine type A is een natuurlijk voorkomend eiwit afkomstig van bacteriën. Het blokkeert de zenuwaansturing van de spieren. Wanneer het onder de huid wordt geïnjecteerd, zal de spier die er onder gelegen is zich ontspannen. Hierdoor neemt de spanning op de bovenliggende huid af en zullen de rimpels in de huid verzachten. Het is belangrijk om te weten dat andere zenuwfuncties zoals het gevoel niet worden aangetast door botuline toxine.

De injecties worden gegeven met een zeer fijne naald, waardoor er weinig pijn is. Het eerste effect van de behandeling is na 2-3 dagen zichtbaar en het uiteindelijke resultaat is in 2 weken bereikt. Het effect houdt meestal 4 tot 6 maanden aan. De ervaring leert dat naarmate u de behandeling herhaalt, de resultaten steeds langer blijven. Veel voorkomende rimpels die behandeld worden met botuline toxine zijn die op het voorhoofd, de fronsrimpels, de kraaienpootjes en rond de neus. Naast deze cosmetische indicaties kan botuline toxine ook zeer effectief gebruikt worden voor behandeling van zweetoksels.

Kijk hier voor actuele prijzen in de prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.