Gele bultjes ooghoek behandelen

Xanthelasmata, ofwel xanthomen, zijn gele bultjes in de ooghoek. Het zijn vetophopingen in de huid. Ze kunnen zich onder of boven het ooglid bevinden. Deze gele bultjes rondom de oogleden zijn compleet goedaardig, maar kunnen wel cosmetisch storend worden gevonden. Een dermatoloog in de Roosevelt kliniek kan de xanthelasmata voor u behandelen.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Gele bultjes ooghoek behandelen
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Het ontstaan van de gele bultjes in de ooghoek

De gele bultjes die zichtbaar zijn bij de oogleden worden xanthomen of xanthelasmata genoemd. De bultjes zijn zichtbaar bij de oogleden omdat de huid daar dun is. Xanthelasma palpebrarum luidt de volledige medische benaming. De xanthomen kunnen langzaam steeds toenemen in grootte en komen op de huid symmetrisch voor. De gele bultjes zijn af en toe hard. Bij het dragen van een bril of iets waarmee druk wordt uitgeoefend op de huid kan de gele kleur verergeren. De aandoening is ongevaarlijk en gemakkelijk te herkennen. Gele bultjes ooghoek behandelen kan bij de dermatologen van de Roosevelt kliniek. U zult van de dermatoloog het advies krijgen uw cholesterol te laten checken. Ook een lipidenspectrum kunt u beter laten controleren bij de huisarts. Xanthomen zijn vaak het teken van een te hoog cholesterol gehalte. De gele bultjes kunnen na een behandeling terugkomen. Een vervolg behandeling zal daarom soms nodig moeten zijn. Maak gauw een afspraak met de specialisten van de Roosevelt kliniek. Klik hier.

Heb ik echt te maken met Xanthelasmata?

Ook al kunnen de meeste mensen de gele bultjes zelf herkennen als xanthelasmata, kan het toch zo zijn dat de dermatoloog vindt dat de afwijkingen bij een andere huidaandoening horen en stelt het gele bultjes ooghoek behandelen uit. De dermatoloog is opgeleid om huidziektes te herkennen en behandelen. Wanneer de dermatoloog niet zeker is van de aard van de aandoening, kan hij u het advies geven de afwijkingen eerst te laten testen, door middel van een klein weefselmonster.

Gele bultjes ooghoek behandelen

Bij de Roosevelt kliniek is er keuze tussen vier effectieve gele bultjes ooghoek behandelen, namelijk: Een excisie van de gele bultjes, behandeling met een ablatieve CO2 laser, electrocoagulatie en als laatste aanstippen met gebruik van trichloorazijnzuur. De dermatoloog zal op basis van de manifestatie van de xanthomen bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is. Er wordt gekeken naar de grootte, de plek en de hoeveelheid van de xanthomen. De behandelingen zijn allemaal effectief en werken in hun eigen recht erg goed. De aandoeningen zijn meestal volledig behandeld in een keer. In een ander geval kunt u bij de kliniek terecht voor een tweede behandeling. De Trichloorazijnzuur behandeling is het goedkoopst van de vier behandelingen. Die is namelijk 175 euro. De overige behandelingen zijn respectievelijk 350 euro. De zorgverzekeraar zal de behandeling van de xanthomen niet vergoeden omdat het hier gaat om een cosmetische behandeling. Als u meer wilt weten over onze tarieven kunt u hier kijken in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.