gescheurde oorlel herstellen

Gescheurde oorlel herstellen

Een gescheurde oorlel kan op een gegeven moment ontstaan bij het dragen van oorbellen. Het kan veroorzaakt zijn door het dragen van te zware oorbellen, maar het kan ook gebeuren dat een oorbel ergens achter blijft haken en dat de oorlel dan uitscheurt. Dit kan voor een deel zijn, maar het kan ook zijn dat de gehele oorlel is doorgescheurd, dat er 2 losse flapjes zijn ontstaan. Een gescheurde oorlel herstellen is gelukkig goed mogelijk..

Intake gesprek

Als u een afspraak maakt voor gescheurde oorlel herstellen, dan komt u eerst op gesprek bij de medisch specialist voor een intake gesprek. Hier wordt goed gekeken wat er met de oorlel aan de hand is en hoe deze het beste gecorrigeerd kan worden. Meestal wordt hierbij ook gebruik gemaakt van een tekening, zodat u goed weet wat u van de ingreep kunt verwachten. Ook worden er algemene vragen gesteld met betrekking tot uw algemene gezondheid. In het gesprek wordt u de ingreep uitgelegd en bent u in de gelegenheid om al uw vragen aan de arts te stellen. U krijgt ook schriftelijk informatie over de ingreep mee.
Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

De ingreep

Een gescheurde oorlel herstellen vindt plaats onder lokale verdoving. Het is een poliklinische ingreep. Voor de ingreep worden er eerst foto’s gemaakt en zal de arts aftekenen op de huid waar gesneden wordt. De prikken voor de verdoving voelt u heel even, maar doen doorgaans geen pijn. Als het gebied is schoongemaakt en steriel is afgedekt wordt de ingreep uitgevoerd, waar een assistente bij aanwezig is. Vaak worden er enkele bloedvaatjes dichtgebrand, dit kunt u horen en voelt soms een beetje warm aan. De huid wordt gehecht met fijne hechtingen. De wond wordt verbonden met een verband. Als u zich daarna goed voelt, mag u weer naar huis.

Na de behandeling

Meestal worden er zelf oplosbare hechtinkjes gebruikt. Deze hoeven er dus niet uitgehaald te worden, maar lossen vanzelf op. Het verband mag u na 2 dagen eraf halen. Tot die tijd moet u het droog houden. Daarna mag u kort douchen. Het is verstandig de eerste twee weken geen zware inspanning te leveren, zwaar te tillen of te bukken. Hiermee kan er te veel druk op de wond komen, wat slecht is voor de genezing. De genezing gaat meestal voorspoedig en de wond is binnen enkele weken hersteld. Het litteken moet nog wel sterker worden, daarom is het pas na 3 maanden weer mogelijk om oorbellen te gaan dragen.
De behandeling in de Roosevelt kliniek wordt uitgevoerd door een medisch specialist met al meer dan ruim 10 jaar ervaring in deze ingreep.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.