Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

Uitgerekt oorlel gaatje

Het oor wordt gevormd door kraakbeen en daaroverheen huid. Alleen de oorlel bevat geen kraakbeen, maar vetweefsel. Daardoor kan het ook dat het gaatje in uw oorlel kan uitrekken. Dit kan gebeuren door het dragen van (zware) oorbellen. Ook kan het gaatje uitrekken doordat er steeds aan oorbellen wordt gefriemeld of getrokken. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die bewust het gaatje oprekken door het dragen van grote ringen of schijven in de oorlel (ook wel stretchen genoemd). Om weer een normale oorlel te krijgen moet dit worden gecorrigeerd met een ingreep. Een groot gaatje oorlel herstellen wordt onder lokale verdoving uitgevoerd.

Voor de behandeling

U krijgt eerst een intake gesprek met de medisch specialist die de ingreep gaat uitvoeren. De dokter zal u een aantal vragen stellen over uw gezondheid, zoals of u medicijnen gebruikt en of u ergens allergisch voor bent. U kunt tijdens dit gesprek duidelijk aangeven wat uw wensen en verwachtingen zijn. De dokter zal het oor beoordelen en met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en op welke manier groot gaatje oorlel herstellen mogelijk is. Meestal wordt dit duidelijk gemaakt aan de hand van een tekening. Als het u allemaal duidelijk is en u weet wat u kunt verwachten dan kan de ingreep worden ingepland.
Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

Groot gaatje oorlel herstellen

Bij de ingreep groot gaatje oorlel herstellen zal de dokter eerst lijnen tekenen op uw oorlel waar gesneden moet worden. Er worden ook foto’s gemaakt. Daarna wordt de huid verdoofd met enkele prikjes, wat u even kunt voelen. Nadat de huid is gedesinfecteerd en afgedekt met een steriele doek, zal de ingreep beginnen. De medisch specialist maakt snedes in de huid. Bij het dichtbranden van de bloedvaatjes kunt u dit soms goed horen. De oorlel wordt gehecht met een fijne hechtdraad. Deze is oplosbaar zodat de kleine hechtinkjes er niet uitgehaald hoeven te worden, ze lossen vanzelf na enkele weken op. De oorlel wordt verbonden met gaasjes.

Na de behandeling

Na de behandeling groot gaatje oorlel herstellen kunt u meteen naar huis, mits u zich helemaal goed voelt. Het verbandje kunt u na 2-3 dagen thuis zelf verwijderen. De wond mag dan ook nat worden, dus u mag dan kort douchen (max 5 minuten) met het hoofd onder de kraan. Omdat de wond niet mag verweken is het nog niet mogelijk in de 1e twee weken om lang te douchen, te zwemmen of naar de sauna te gaan. De eerste paar dagen kan de oorlel nog wat rood en verdikt zijn en ook nog gevoelig zijn. Dit trekt weg binnen enkele dagen tot weken. De huid is meestal binnen enkele weken genezen en zijn de korstjes verdwenen. Het litteken zelf heeft nog zes tot twaalf maanden nodig om volledig te genezen. Drie maanden na de ingreep is het mogelijk om oorbellen te dragen.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.