herstel uitgescheurde oorlel
Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

Herstel uitgescheurde oorlel

Door het dragen van oorbellen kan het gaatje in de oorlel na enige tijd uitrekken en zelfs helemaal doorscheuren. Het is dan niet meer mogelijk om oorbellen in de doen. Waarom een oorlel uitscheurt is niet altijd duidelijk. Het kan soms komen doordat iemand met zijn oorbel achter iets is blijven haken, bijv bij het uitdoen van kleding en dat daardoor de oorlel is uitgescheurd. Ook kan het soms zijn door het jarenlang dragen van hele zware oorbellen dat de oorlel heel langzaam aan uitscheurt. Dit kan ook gebeuren als er dagelijks aan de oorbellen gefriemeld en een beetje getrokken wordt. Als het gaatje is uitgerekt of geheel doorgescheurd, dan kan dat hersteld worden, zodat het weer mogelijk is om oorbellen te dragen.

Voor de behandeling

Als u een afspraak maakt, krijgt u eerst een intake gesprek met de medisch specialist. Dit is de dokter die u gaat opereren. Deze zal u een aantal algemene vragen stellen omtrent uw gezondheid. Gevraagd wordt naar eventueel medicatie gebruik en of u mogelijk ergens allergisch voor bent. De dokter zal met u bespreken wat u van de ingreep kunt verwachten en op welke manier het herstel uitgescheurde oorlel wordt uitgevoerd, vaak aan de hand van een tekening. Natuurlijk kunt u zelf ook vragen stellen omtrent de ingreep. Als u goed op de hoogte bent van de ingreep kan deze worden ingepland.
Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

De ingreep

Het herstel uitgescheurde oorlel wordt uitgevoerd in de Roosevelt kliniek. Voordat de ingreep begint, worden er eerst foto’s gemaakt, als dit tijdens het intake gesprek nog niet is gedaan. De medisch specialist zal enkele lijntjes tekenen op uw oorlel. Daarna wordt de oorlel verdoofd met een aantal prikjes. Dit kunt u even voelen, maar binnen enkele seconden is de oorlel verdoofd. Als de huid is gedesinfecteerd en steriel afgedekt kan de arts met de ingreep beginnen. Soms worden er kleine bloedvaatjes dichtgeschroeid en dan hoort u aan apparaat kort piepen. De huid wordt aan elkaar genaaid met een dunne hechtdraad. Deze lost vanzelf op binnen enkele weken, dus de fijne hechtinkjes hoeven er niet uitgehaald te worden. Indien u wenst, kan er tijdens de ingreep meteen al een zweerknopje worden ingebracht. De wond wordt verbonden met een gaasverband.

Na de behandeling

Na herstel uitgescheurde oorlel kunt u meteen weer naar huis als u zich goed voelt. Het verband laat u 2 dagen zitten en kunt u daarna zelf eraf halen. Het is dan ook weer mogelijk om het hoofd nat te maken onder de douche. Omdat de wond niet mag verweken, is het nog niet mogelijk om lang te douchen, te zwemmen of naar de sauna te gaan. Dit mag na 2 weken weer. De huid geneest doorgaans voorspoedig binnen enkele weken. Het littekentje is dan ook al een heel eind genezen, maar het duurt doorgaans 6 tot 12 maanden voordat dit helemaal volledig genezen en “uitgewerkt” is. Drie maanden na de ingreep kunt u weer oorbellen gaan dragen.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.