kan je een gescheurde oorlel corrigeren
Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

Kan je een gescheurde oorlel corrigeren?

Als je een gaatje in uw oorlel hebt voor het dragen van oorbellen, kan deze na verloop van tijd uitrekken of helemaal uitscheuren. Als de oorlel helemaal uit gescheurd is , dan kunt u geen oorbel er meer in steken, terwijl u dat wel zou willen. Kan je een gescheurde oorlel corrigeren? Ja dat kan, onder lokale verdoving kan het uitgerekte gaatje, of helemaal doorgescheurde oorlel weer worden hersteld, zodat je later weer oorbellen in kunt doen.

Voor de behandeling

Bij het maken van een afspraak zal er eerst een intake gesprek met de medisch specialist worden afgesproken. Dit is ook de arts die u gaat opereren. Er zullen een aantal vragen aan u worden gesteld omtrent uw gezondheid, zoals of u medicijnen gebruikt of allergisch bent voor verdovingsvloeistof. Ook kunt u uw vragen stellen, zoals kan je een gescheurde oorlel corrigeren. De arts legt u uit wat hij gaat doen en wat u kunt verwachten tijdens en na de ingreep. Samen komt u dan tot de beslissing tot het uitvoeren van de ingreep, die dan gepland kan worden.
Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

De ingreep

Voorafgaand aan de poliklinische ingreep, zullen er eerst foto’s worden gemaakt van de uitganssituatie. Daarna zal de arts een paar lijntjes aftekenen op uw oorlel. De oorlel wordt verdoofd met enkele prikjes met een fijne naald, dit kan wat branderig aanvoelen voor een paar seconden. Daarna voelt u geen pijn meer. Nadat het gebied steriel is gemaakt en is afgedekt zal de medisch specialist de ingreep uitvoeren aan 1 of beide oorlellen. Bloedvaatjes kunnen worden dichtgebrand. De huid wordt gehecht met een dunne oplosbare hechtdraad. De hechtingen hoeven dus niet verwijderd te worden. Als u wilt kan de arts ook een zweerknopje achter laten. De oorlel wordt verbonden en dan is de ingreep klaar.

Na de behandeling

Als u zich goed voelt na de ingreep mag u naar huis. U krijgt schriftelijke informatie mee en telefoonnummers waarop u ons kunt bereiken. Na 2 dagen mag u thuis zelf het verband eraf halen. De wond mag dan ook nat worden. Het is niet de bedoeling dat de wond gaat weken, dus lang douchen, zwemmen en sauna zit er de 1e twee weken nog niet in. Er wordt meestal een wondcontrole afspraak gemaakt 7 tot 14 dagen na de ingreep Over het algemeen verloopt de genezing voorspoedig en zonder veel hinder voor u. Als de huid helemaal netjes genezen is na een aantal weken, dan duurt het nog 6 tot 12 maanden voordat het litteken volledig is uitgerijpt. Na 3 maanden mag u weer oorbellen gaan dragen.
Dus op de vraag; kan je een gescheurde oorlel corrigeren, is het antwoord: ja.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.