Minder zweten

Zweten is een lichaamsfunctie die de temperatuur van het lichaam regelt. Sommigen zweten meer dan nodig is. Wanneer iemand te veel zweet kan dat leiden tot ongemakkelijke momenten. Ook kan de geur van te veel zweten erg onaangenaam zijn. Een botoxinjectie kan leiden tot minder zweten voor ongeveer een halfjaar. Tegenwoordig wordt ook gebruik gemaakt van miraDry. MiraDry maakt permanent de zweetklieren kapot. Bij de Roosevelt kliniek kan je langskomen voor een behandeling.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Minder zweten
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Minder zweten

Zweten kan op heel veel plekken voorkomen. Vaak hebben mensen te maken met overmatig zweten bij de handen, voeten, oksels en het gezicht. De dermatoloog kan vaststellen welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Er zijn veel verschillende behandelingen die bij de kliniek worden toegepast voor minder zweten, waaronder: botoxinjecties, miraDry en iontoforese. Minder zweten of helemaal niet meer zweten zullen een grote zet geven om jou meer zelfvertrouwen te geven. Je zal merken dat je in sociale situaties niet meer bang hoeft te zijn voor zweetplekken en zweetgeuren.

Minder zweten behandeling

Soms werkt een simpele deodorant niet voor mensen die overmatig veel zweten. Zij kunnen bij de kliniek behandeld worden op veel verschillende manieren. Er is een methode waarbij de huid een schok krijgt waardoor de zweetklieren geblokkeerd worden. Deze methode heet iontoforese. Een botoxinjectie is ook zeer effectief voor minder zweten. Op alle plekken kan een injectie worden ingespoten waardoor de zweetklieren worden geremd door het botox eiwit. Bij miraDry worden de zweetklieren door sterk gebundelde microgolven verhit tot op het punt dat ze kapot gaan. Voor meer informatie over de behandeling kun je op deze link klikken. miraDry.

Hoe kan je minder zweten

Het mooiste effect van botox wordt bereikt na twee weken en duurt vier tot zes maanden voort. Na ongeveer een halfjaar kan opnieuw botox worden ingespoten. Iontoforese heeft net als botox een tijdelijke werking. Iontoforese kan wel thuis gebruikt worden, maar moet in de eerste weken steevast drie keer per week moeten worden toegepast. MiraDry heeft een permanent effect na een behandeling voor minder zweten. De zweetklieren zullen niet meer terug groeien nadat ze door de behandeling zijn stuk gemaakt. De Roosevelt kliniek heeft veel ervaring met miraDry.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier.

Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.