Moedervlek controle Leiden

Heeft u een moedervlek die verandert? Maakt u zich zorgen over uw moedervlek? Kom dan langs bij de dermatoloog van de Roosevelt kliniek Leiden. Voor moedervlek controle houden wij een wachttijd korter dan een week aan. Indien er verdenking op melanoom bestaat zal de dermatoloog de moedervlek verwijderen.

Klik hier voor het maken van een afspraak
moedervlek controle leiden

Moedervlek

Ieder mens heeft moedervlekken. Dit betreft cellen gevuld met pigment. Tot ongeveer het 30ste levensjaar kunnen er spontaan nieuwe moedervlekken ontstaan. Indien een moedervlek jeukt, bloedt of verandert is het verstandig uw moedervlek door een dermatoloog te laten beoordelen. De dermatoloog is een medisch specialist van de huid en is de expert op het gebied van melanoom en huidkanker. Voor moedervlek controle Leiden kunt u snel terecht in de Roosevelt kliniek.

Moedervlek controle Leiden

Wanneer u uw moedervlekken wilt laten controleren kan dat via een verwijzing van de huisarts. De medisch specialistische zorg gaat echter wel af van uw eigen risico. Steeds meer mensen, die verder geen gebruik maken van hun eigen risico, kiezen er daarom voor om de moedervlekken controle via de onverzekerde zorg te laten lopen. Ofwel er wordt geen verwijzing van de huisarts gevraagd, maar direct een afspraak gemaakt bij de medisch specialist. Als u akkoord gaat, informeren we de huisarts ook over onze bevindingen. In de Roosevelt kliniek zijn de dermatologen van de moedervlek controle Leiden gespecialiseerd het herkennen van melanoom.
Wanneer u op consult komt, wilt de dermatoloog vaak nog aanvullende informatie over u en uw gezondheid weten. Allereerst zal er worden gevraagd naar uw zongedrag en het voorkomen van huidkanker in de familie. Hierdoor kan er vooraf een risico inschatting op het krijgen van huidkanker worden gemaakt. Daarna zal de dermatoloog al uw moedervlekken controleren. Hij maakt hierbij gebruik van een speciaal instrument, genaamd de dermatoscoop. Hiermee is het mogelijk om uw moedervlekken in detail te kunnen bestuderen.

Roosevelt kliniek Leiden

In de Roosevelt kliniek Leiden kunt u binnen een week een afspraak maken bij een van onze dermatologen. Als de moedervlek verwijderd moet worden, dan zal de dermatoloog dat op hetzelfde moment doen of wordt er op korte termijn een afspraak voor gepland. De dermatoloog is kundig en gespecialiseerd in het verwijderen van moedervlekken, waarbij rekening wordt gehouden met het cosmetisch resultaat. De Roosevelt kliniek heeft vestigingen in Leiden en Delft. Op beide locaties wordt moedervlekken gecontroleerd en verwijderd.

Wilt u de controle via de onverzekerde zorg laten verlopen?
Een overzicht van de tarieven voor consult en het verwijderen van een moedervlek vindt u in onze prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.