Moedervlek verwijderen Roosevelt kliniek

Moedervlekken zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Het is belangrijk om te weten of een moedervlek goedaardig is of niet. De dermatoloog is de medisch specialist die dit goed kan beoordelen. De meeste moedervlekken zijn goedaardig en kunnen vanwege cosmetische redenen worden verwijderd.

Klik hier voor het maken van een afspraak
moedervlek verwijderen

Moedervlekken

Een moedervlek is een ophoping van pigment producerende cellen in de huid. Iedereen heeft wel een of meer moedervlekken. Ze kunnen vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar de meeste moedervlekken ontstaat tussen de 2 en 25 jaar. Tot de leeftijd van ongeveer 35 jaar kan je nog nieuwe moedervlekken krijgen.
Een moedervlek kan er verschillend uitzien. De een is pik donker, de ander licht bruin of zelfs huidkleurig. Ook heb je vlakke moedervlekken, maar ook heel bolle. Sommigen hebben een glad oppervlak, anderen juist meer ruw of bloemkoolachtig aspect.
Verreweg de meeste moedervlekken zijn goedaardig. Echter er zijn ook moedervlekken die onrustig zijn of zelfs kwaadaardig. Het is belangrijk om te weten met wat voor moedervlek je te maken hebt. Indien een moedervlek er onregelmatig uitziet, meerdere kleuren heeft, veranderd is of groter is dan 5 mm is het belangrijk dat deze door een dermatoloog wordt beoordeeld.
Indien er bij een moedervlek verdenking is op atypie of kwaadaardigheid, is er een medische indicatie voor moedervlek verwijderen Roosevelt kliniek. Echter in de meeste gevallen is de moedervlek goedaardig en wordt het verwijderen ervan niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Cosmetisch storend

Ook als er geen medische indicatie is voor het verwijderen van een moedervlek, kan het in veel gevallen wenselijk zijn om deze toch te laten verwijderen vanuit cosmetisch oogpunt. Een moedervlek kan soms de aandacht trekken of zo prominent aanwezig zijn dat er opmerkingen over gemaakt worden door anderen. Ook kan een moedervlek eruit zien als een wrat en daardoor als erg hinderlijk worden ervaren. Daarnaast kan het ook zijn dat de moedervlek in de weg zit en steeds problemen geeft bij het haren kammen, scheren of dragen van bepaalde kleding.

Moedervlek verwijderen Roosevelt kliniek

Een moedervlek verwijderen Roosevelt kliniek is op het eerste gezicht simpel, maar kan o verschillende manieren. Daardoor is het zeker voor cosmetisch storende moedervlekken van belang dat dit met de meest optimale methode wordt uitgevoerd door een ervaren medisch specialist. In de Roosevelt kliniek werken dermatologen die gespecialiseerd zijn in dermatochirurgische technieken en daardoor de beste behandelmethode kunnen toepassen voor het meest optimale resultaat. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via contact button/formulier of telefonisch via 088 – 235 33 80.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.(zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.