Wanneer een ooglidcorrectie?

Bij het ouder worden kan de huid van de oogleden slapper worden en gaan uitrekken. Hierdoor kunnen uw ogen sneller vermoeid aanvoelen. Ook kan het u een oudere of vermoeide uitstraling geven. Soms wordt dit ongemerkt gecompenseerd door het optrekken van de wenkbrauwen en voorhoofd, wat ook weer tot hoofdpijnklachten en vermoeidheid kan leiden, maar ook tot toename van de rimpels in het voorhoofd.
Gelukkig kan de overtollige huid verwijderd worden door een ooglidcorrectie Leiden. Dit geeft u weer een frisse en jongere blik.

Intakegesprek?

Als u nadenkt over een ooglidcorrectie, kunt u in de Roosevelt kliniek een afspraak maken met de medisch specialist. Er wordt samen met u besproken of een ooglidcorrectie de juiste behandeling is en dat uw verwachtingen aansluiten op het te verwachten resultaat. Een andere (aanvullende) behandeling is in sommige gevallen nodig. U kunt al uw vragen stellen en krijgt een eerlijk advies. U krijgt schriftelijke informatie mee om thuis alles nog eens rustig door te lezen.

De behandeling

Voor de ingreep wordt eerst afgetekend hoeveel overtollige huid verwijderd kan worden. Er mag niet te veel, maar ook niet te weinig huid verwijderd worden. Na het aftekenen worden de oogleden plaatselijk verdoofd. Na het desinfecteren van de huid en steriel afdekken wordt eerst de huid verwijderd. Daarna wordt beoordeeld of er ook wat vet verwijderd moet worden. met De specialist tekent nauwkeurig de hoeveel overhangende huid af op uw ooglid dat mag worden verwijderd. Daarna wordt de wond gehecht met een fijne draad en worden pleisters aangebracht. De ingreep duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Na de ingreep

U kunt na de ooglidcorrectie Leiden niet zelf naar huis rijden. Om nabloeding en zwelling tegen te gaan is het verstandig om de eerste 24-48 uur goed te koelen. De oogleden zullen de eerste week gezwollen en blauw zijn. Soms kunnen de ogen na een ingreep droger aanvoelen, of juist meer tranen. Na een week zien we u terug voor het verwijderen van de pleisters en hechtingen. Binnen een paar weken zal alles genezen zijn.

De kosten voor onze behandelingen vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.