Een ooglidcorrectie

Als u last heeft van overtollige huid van de oogleden, kan een ooglidcorrectie u helpen. Met het ouder worden neemt de elasticiteit van de huid af en kan deze gaan uitrekken. Er kan hierdoor een huidoverschot ontstaan, wat kan leiden tot klachten. Een veel gehoorde klacht is dat het een oude en vermoeide uitstraling geeft. Het is een natuurlijk mechanisme om dit dan te gaan compenseren met het optrekken van de wenkbrauwen. Echter dit kan ook weer tot andere klachten leiden, zoals hoofdpijn, rimpels in het voorhoofd en vermoeidheid. Een ooglidcorrectie regio Katwijk kan u weer een frisse uitstraling geven.

Intakegesprek

Als u een ooglidcorrectie overweegt te laten verrichten kunt u een afspraak maken voor een intake gesprek met de medisch specialist van de Roosevelt kliniek. In dit gesprek kunt u al uw vragen stellen. Ook zal de arts met u bespreken wat de te verwachten resultaten zijn van de ingreep en of dit aan uw verwachtingen voldoet. Ook kunnen alternatieve behandelingen aan de orde komen die in u geval mogelijk ook geschikt kunnen zijn. Aan het eind krijgt u alle informatie ook schriftelijk mee, zodat u dit thuis op uw gemak na kunt lezen.

De behandeling

Een ooglidcorrectie regio Katwijk wordt uitgevoerd in de Roosevelt kliniek Leiden. De ingreep gaat als volgt in zijn werk: De arts zal eerst de huid die verwijderd kan worden aftekenen. Daarna wordt de huid van de oogleden verdoofd met enkele prikken. Dit kunt u even voelen, maar is niet erg pijnlijk. U zult de oogleden wel voelen opzwellen. Na het verdoven wordt de huid gedesinfecteerd en wordt het operatie gebied steriel afgedekt. Vervolgens wordt de huid van de oogleden ingesneden en verwijderd. Het kan zijn dat ook een deel overtollig spierweefsel wordt meegenomen. Daarna wordt er beoordeeld of het ook noodzakelijk is wat vet weg te nemen. Daarna wordt de huid gesloten met een dunne hechtdraad. De ingreep duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Na de ingreep

Na de ingreep blijft u nog even in de kliniek om er zeker van te zijn dat er geen actieve bloedingen zijn. Daarna kunt u naar huis. Let wel op, dat u niet zelf naar huis kunt rijden. Na de ingreep is het advies om te koelen. Dit verlicht de klachten en kan ervoor zorgen dat er minder zwelling en bloeduitstorting optreedt. Na een week zien we u terug voor het verwijderen van de hechtingen. Na enkele weken is alles weer genezen.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.