Een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd wanneer u last heeft van huidoverschot op de oogleden. Het meest wordt een ooglidcorrectie van de bovenoogleden gedaan. Door het overschot aan huid, kan dit u een vermoeide blik geven, ook kunt u er ouder uitzien. Doordat het soms een drukkend gevoel geeft, is het een natuurlijke reflex om de wenkbrauwen ook iets te gaan optrekken. Dit kan aanleiding geven tot hoofdpijn klachten, vermoeid gevoel of rimpels in het voorhoofd. Met een ooglidcorrectie regio Voorschoten in de Roosevelt kliniek kan de overtollige huid worden verwijderd, waardoor u weer een frisse uitstraling krijgt.

Intakegesprek

U kunt terecht in de Roosevelt kliniek voor een gesprek met de medisch specialist. Samen met u wordt besproken wat uw klachten zijn en of een ooglidcorrectie voor u de juiste behandeling is. Ook is het belangrijk te weten wat uw verwachtingen zijn en of deze verwachtingen ook aansluiten op het resultaat wat bereikt kan worden. Ook zullen eventueel andere mogelijke behandelingen met u besproken worden. Tijdens dit gesprek kunt u ook al uw vragen stellen. U krijgt schriftelijke informatie voor thuis mee, zodat u het nog eens op uw gemak door kunt lezen.

De behandeling

De ooglidcorrectie regio Voorschoten wordt uitgevoerd in de Roosevelt kliniek. Als u komt voor de behandeling zal eerst de overtollige huid die verwijderd kan worden, worden afgetekend. Hierna wordt de huid verdoofd met enkele injecties. Dit voelt u als een prikje en u voelt de oogleden dik worden. Na het verdoven wordt de huid gedesinfecteerd en steriel afgedekt. Hierna start de werkelijk ingreep met het insnijden en verwijderen van de huid. Soms wordt ook een laagje spier meegenomen. Nadat dit gebeurd is wordt beoordeeld of er ook nog vet verwijderd moet worden. De ingreep duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u niet zelf naar huis toe rijden, zorg ervoor dat iemand u thuis kan brengen. Het kan prettig zijn om na de ingreep de oogleden te koelen. Dit geeft een verzachtend effect en kan ook zwelling en bloeduitstortingen mogelijk tegen gaan. De eerste dagen na de ingreep kunnen de ogen anders aanvoelen, zo kunt u meer gaan tranen of kunnen de ogen juist droger aanvoelen. Een week na de ingreep komt u terug voor controle en om de hechtingen te verwijderen. Na een paar weken is de huid weer volledig hersteld.

De kosten voor een ooglidcorrectie vindt u in onze prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.