oorlel gaatje correctie
ZKN keurmerk
Ervaren medisch specialist
Service en kwaliteit

Oorlel gaatje correctie

Naar verloop van tijd, kan bij het dragen van oorbellen, het oorbelgaatje uitrekken of zelfs helemaal uitscheuren. Soms komt dit doordat je ergens aan blijft hangen met je oorbel, of dat de oorbellen die je draagt eigenlijk te zwaar zijn voor je oor. Ook kan het zijn dat als je gewend bent vaak aan je oorbellen te frummelen en er een beetje aan te trekken, dat je gaatje ook uitrekt. Een oorlel gaatje correctie kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd. .

Voor de behandeling

U zult eerst een gesprek krijgen met de medisch specialist die de ingreep gaat uitvoeren. Hierbij wordt uw gezondheid besproken en eventuele risico’s die aan de ingreep vast zitten. Doorgaans zijn deze risico’s erg laag. Bij een oorlel gaatje correctie is het voor u belangrijk te weten hoe de arts de ingreep gaat uitvoeren en wat u kunt verwachten na de ingreep. U kunt al uw vragen stellen die u heeft voor de ingreep. U kunt 1 of beide oorlellen laten corrigeren.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

De ingreep

De ingreep begint met het maken van foto’s als dit nog niet bij de intake is gedaan. De medisch specialist tekent af waar hij de huid gaat insnijden. Daarna wordt de oorlel verdoofd met een paar fijne prikjes. Dit kan een paar seconden wat branderig aanvoelen. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd en afgedekt met een steriele doek. Vervolgens voert de medisch specialist de correctie. Bloedvaatjes worden dicht gebrand met een speciaal pincet. De huid van de oorlel wordt doorgaans gehecht met oplosbare hechtdraad, de hechtingen hoeven dus niet verwijderd te worden. Eventueel kan tijdens de ingreep al een zweerknopje worden ingebracht. De oorlel wordt verbonden met een gaasverband.

Na de behandeling

Na de ingreep kunt u meteen naar huis als u zich goed voelt. Het verband mag na 2 dagen thuis zelf verwijderd worden en u mag dan ook weer kort douchen. U mag de wond niet verweken, dus lang douchen, zwemmen of sauna bezoek moet u de 1e 2 weken na de ingreep vermijden. Na 1 of 2 weken krijgt u een controle afspraak om te zien of de wondgenezing voorspoedig gaat. Het is belangrijk te weten, dat het ongeveer 6 tot 12 maanden duurt voordat het littekentje volledig genezen is. Het is van belang het litteken goed tegen de zon te beschermen. Na 3 maanden kunt u weer normale oorbellen in dragen.

Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

ZKN keurmerk
Ervaren medisch specialist
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.