Overmatig transpirerende oksels

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden mogelijk wanneer men last heeft van overmatig transpireren in de oksel (hyperhidrosis axillaris) . De dermatoloog is de medisch specialist op het gebied van overmatig transpireren. De dermatoloog van de Roosevelt kliniek Leiden kan dan ook het overmatig transpireren van de oksel op verschillende manieren behandelen.

Klik hier voor het maken van een afspraak
overmatig transpirerende oksels
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Wat is overmatig transpireren van de oksel?

Overmatig transpireren van de oksel wordt ook wel hyperhidrosis axillaris genoemd. Meestal is er geen onderliggende oorzaak aanwezig en geeft de persoon aan dat er meer familieleden zijn die last hebben van overmatig transpireren in de oksels. Dit overmatig transpireren is vaak ook in rust aanwezig en wordt erger bij stres of inspanning. Dit kan er voor zorgen dat personen zich erg onzeker kunnen gaan voelen. Behandeling van overmatig transpirerende oksels is daarom erg wenselijk.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Behandeling van overmatig transpirerende oksels

Er zijn verschillende behandelopties mogelijk. Vaak hebben patiënten al behandeling met aluminiumhydroxychloride gehad alvorens ze naar de dermatoloog komen. De dermatoloog bepaalt dan eerst of het overmatig transpireren van de oksel een gelokaliseerd hyperhidrosis is of onderdeel is van een gegeneraliseerde hyperhidrosis. Wanneer het een gelokaliseerde hyperhidrosis betreft zal behandeling kunnen bestaan uit botuline toxine (Botox) danwel behandeling met de miraDry. Beide behandelingen worden niet vergoed. De dermatologen van de Roosevelt kliniek in Leiden zijn expert op het gebied van behandeling overmatig transpirerende oksels.

Behandeling overmatig transpirerende oksels met miraDry

Hoewel behandeling met botuline toxine (Botox) tijdelijk een zeer goed effect heeft op het overmatig transpireren in de oksels, heeft de miraDry een permanent effect. Hoewel niet iedereen compleet droge oksels heeft na behandeling is het effect van de miraDry op het overmatig transpireren van de oksels erg goed. De dermatoloog van de Roosevelt kliniek leiden kan samen met u bepalen welke behandeling het beste bij u past.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.