Overmatig zweten behandeling

Zweten is een lichaamsfunctie die de temperatuur van het lichaam regelt. Het lichaam koelt af van zweet door de lucht die het water op de huid afkoelt. Wanneer iemand meer zweet dan nodig voor het regelen van de lichaamstemperatuur, dan spreekt men van overmatig zweten. Dit heet ook wel hyperhidrosis in medische termen en kan met een overmatig zweten behandeling verholpen worden.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Overmatig zweten behandeling
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Overmatig zweten behandeling

De meeste mensen die last hebben van overmatig zweten hebben dit bij de oksels, handen, voeten of het gezicht, maar hyperhydrosis kan over het hele lichaam voorkomen. Er is niet altijd een onderliggende reden voor het overmatige zweten, ook al kan stress een verergerende factor zijn. Om het beste resultaat te verkrijgen bepaalt de dermatoloog de relevante factoren voor de overmatig zweten behandeling. Er zijn verschillende behandelwijzen, dus wordt de beste voor elk persoonlijk geval bepaald. Dit wordt gedaan in overleg met de dermatoloog van de Roosevelt kliniek.

Alle behandelingen

Om zweetoksels tegen te gaan zijn er middelen als deodorant of middelen van de arts die aluminiumchloride bevatten. Vaak is dit niet genoeg, dan kunnen andere behandelmethoden gebruikt worden, zoals iontoforese. Hierbij worden de zweetklieren met een kleine schok geblokkeerd. Een botox injectie werkt ook tegen overmatig zweten. De behandeling kan op meerdere plekken worden gedaan naast de oksels, zoals handen en voeten of rond de billen en liezen. Sinds een paar jaar is er nog een techniek beschikbaar als overmatig zweten behandeling, genaamd miraDry. De effecten van de behandelingen verschillen enigszins van elkaar.

Effecten overmatig zweten behandeling

Het effect van botox werkt na twee tot vier dagen in en bereikt zijn optimum na twee weken. Het effect houdt aan voor drie tot zes maanden, waarna opnieuw botox kan worden gebruikt. MiraDry is een overmatig zweten behandeling die gebruik maakt van microgolven om de zweetklieren permanent stuk te maken. De klieren groeien niet terug, waardoor miraDry een blijvend effect heeft. Op de site vindt u meer informatie over miraDry. De Roosevelt kliniek is erg ervaren met miraDry, omdat wij er vroeg bij waren met het implementeren.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier.
Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.