Overmatig zweten handen

Overmatig zweten aan de handen is een zeer vervelende aandoening die veel belemmeringen met zich mee kan brengen. Wanneer de klachten ernstig zijn kan worden overwogen om u te laten behandelen met botox. Hierbij zal het overmatig zweten aan de handen erg afnemen. De dermatologen (medisch specialist) van de Roosevelt kliniek zijn gespecialiseerd in botox behandelingen bij overmatig zweten aan de handen.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Overmatig zweten handen
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Hoe ontstaat overmatig zweten aan de handen?

Het hebben van zweetkliertjes in de handen is van nature erg nuttig. Het helpt ons bij warmteverlies en zorgt ervoor dat wij grip hebben wanneer wij een voorwerp vastpakken. Overmatig zweten handen is echter erg storend. Overmatig zweten aan de handen ontstaat waarschijnlijk door overprikkeling vanuit de zenuw die de zweetkliertjes aantuurt.

Hoe werkt botox op overmatig zweten van de handen?

Botox is een toxine die ervoor zorgt dat het zenuwuiteinde de impuls niet goed kan doorgeven aan de zweetklier. Botox blokkeert dus de zweetklier waardoor er lokaal minder zweet wordt geproduceerd en uitgescheden door de zweetklier. Doordat er gebruik wordt gemaakt van minimale hoeveelheden van deze botuline toxine zijn er geen systemische bijwerkingen te verwachten. Wel zal de botox na ongeveer 3-6 maanden uitgewerkt zijn, waardoor het zweten weer terugkomt. Uiteraard kunt u dan nogmaals botox injecties krijgen.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Wordt behandeling van overmatig zweten handen vergoed?

Het consult aan de medisch specialist wordt vergoed wanneer u een verwijzing van de huisarts heeft. De behandeling met Botox daarentegen wordt niet vergoed en zal dus betaald moeten worden. Veel mensen kiezen er voor om het gehele consult via de onverzekerde zorg, wanneer het jaarlijks eigen risico nog niet gebruikt is. U kunt altijd telefonisch overleggen met de receptioniste van de Roosevelt kliniek welke constructie voor u het meest kosten efficiënt is.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.