Overmatig zweten oksels

Zweetoksels kunnen voor veel ongemak zorgen, maar overmatig zweten oksels valt tegen te gaan. Er zijn meerdere gemakkelijke behandelingen die een oplossing bieden. Zo kan een botoxinjectie voor zes maanden overmatig zweten tegengaan en miraDry zelfs permanent. Ga voor een behandeling tegen overmatig zweten oksels naar de Roosevelt kliniek.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Overmatig zweten oksels
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Overmatig zweten oksels

Iedereen heeft wel eens last van zweetoksels. Bij de een werkt deodorant voldoende, bij de ander moet er een andere behandeling gebruikt worden om schaamte in sociale situaties te voorkomen. Er zijn veel verschillende situaties waarin het lichaam gaat zweten zoals intensief bewegen, hitte, stress, angst of pittig voedsel eten. Hyperhidrosis ontstaat vaak al bij kinderen of kan opkomen bij adolescente leeftijd. Het hele lichaam kan worden aangedaan door hyperhidrosis, maar het komt voornamelijk rond de handpalmen, voetzolen en oksels voor. Aantonen van hyperhidrosis kan door een jodiumzetmeeltest uit te voeren. Dit is vaak ook niet nodig, maar bij sprake van gelokaliseerde vormen van hyperhidrosis kan dit toch van dienst zijn. Bij de Roosevelt kliniek worden verschillende behandelingen aangeboden om overmatig zweten oksels tegen te gaan. Veel voorkomende zijn iontoforese, botox en miraDry.

De behandelingen

De verschillende behandeling gaan uit van andere technieken. Zo is iontoforese een behandeling die werkt met een kleine stroom om zweetklieren uit te zetten. Verder kan er botox worden ingespoten om overmatig zweten tegen te gaan. Ook kan sinds een paar jaar miraDry worden gebruikt. Dit is een nieuwe behandeling die met microgolven de zweetklieren stuk maakt. Op de site vindt u meer informatie over miraDry.

Verschillen behandelingen overmatig zweten oksels

De behandelingen hebben ieder zo zijn voordelen, maar ook kleine nadelen. Zo is botox zeer effectief en wordt er heel goed resultaat mee behaald, maar is de werken tijdelijk. De botox werkt in na enkele dagen en bereikt het mooiste resultaat vanaf twee weken na de behandeling. Na drie tot zes maanden werkt het uit en kan er opnieuw behandeld worden. MiraDry heeft wel een permanente werking omdat de zweetklieren niet terug groeien of herstellen. De Rooseveltkliniek is de miraDry behandeling tegen overmatig zweten oksels al vroeg gaan gebruiken. Om deze reden hebben wij al veel ervaring met deze behandeling.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier.
Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.