Nieuwste behandeling met de miraDry

De nieuwste en meest effectieve en definitieve behandeling voor hyperhidrosis van de oksels is behandeling met de miraDry. Bij deze behandeling wordt geen gebruik gemaakt van gifstoffen of chemicaliën. Door middel van gedoseerde energie (microwave techniek) wordt het gebied waar de okselzweetklieren zitten aangepakt en worden de okselzweetklieren voorgoed uitgeschakeld.


De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving en neemt ongeveer een uur in beslag. Meer dan 90 procent van de personen is voorgoed van de klachten af na 1 behandeling! Direct na de behandeling zult u al resultaat bemerken. Meer weten over miraDry als de blijvende oplossing voor overmatig zweten? Klik hier!
+

Meer behandelingen

Botuline toxine injecties

Uit de bacterie Clostridium botulinum, die met moderne methoden gekweekt wordt, kan het botuline toxine worden eiwit verkregen.


Wanneer botuline toxine in lage doseringen wordt ingespoten, heeft het een verlammende werking en blokkeert op deze manier de zenuwuiteinden van de zenuwen die signaaltjes doorgeven aan de eccriene zweetklieren. Hierdoor wordt voorkomen dat de klieren zweet produceren. Deze behandeling is vooral geschikt voor de oksels en wordt uigevoerd door de dermatoloog. Ook kan het worden toegepast op de handpalmen en voetzolen, dit is echter wel vaak pijnlijk. Lokale hyperhidrosis van bijvoorbeeld de bilnaad kan ook goed met botulie toxine injecties worden behandeld. Het effect duurt zo’n 3-9 maanden waarna de hyperhidrosis weer terug komt en de injecties herhaald zullen moeten worden. Vaak wordt dan wel gezien dat de werkingsduur verlengt.

Lokale middelen

De meeste deo’s bevatten een antitransparant. In sommige gevallen van milde hyperhidrosis kan het gebruik van een sterke antitransparant uitkomst bieden. Echter in de meeste gevallen komt een antitransparant te kort. Aluminiumchloride is een bestanddeel van antitranspirantia en kan in sterkere concentraties (op recept) worden gebruikt voor de bestrijding van hyperhidrosis. De aluminiumchloride-oplossing moet ’s nachts worden aangebracht op een droge huid. Het aluminiumchloride zorgt ervoor dat de zweerkliertjes verstopt raken, waardoor er minder zweetafscheiding kan plaats vinden. Het effect van aluminiumoplossingen houdt echter maar maximaal 48 uur aan en bij ernstige hyperhidrosis wordt de werkzaamheid dan ook als te zwak ervaren.

Medicijnen

Met name wanneer angst en emoties een rol spelen kunnen anticholinergica tabletten of bètablokkers worden geprobeerd. Echter hebben deze medicijnen ook vervelende bijwerkingen zoals een droge mond en slaapproblemen.

Een middel wat recent wel meer aandacht krijgt is oxybutynine. Dit medicijn is oorspronkelijk bedoeld om de verhoogde aandrang tot plassen te verminderen. Een bijwerking van dit medicijn is afname van zweten. Daarom wordt dit medicijn nu soms ook gebruikt bij hyperhidrosis.

Iontoforese

Bij deze behandeling rem je met behulp van een kleine elektrische lading de activiteit van de zweetklieren en is geschikt voor hyperhidrosis van de oksels, handen en voeten. Er gaat hierbij een zwakker stroom doorn een waterbad waar de handen of voeten in kunnen worden geplaatst. Voor de oksels zijn er speciale sponzen. De stroom kiest de weg van de minste weerstand en zal via de zweetkanaaltjes gaan. Deze therapie moet in het begin consequent drie keer per week worden uitgevoerd, dit kan thuis. Een behandeling duurt gemiddeld zo’n 20 minuten. Als de werking is vastgesteld, kan de patiënt één keer per één of twee weken een onderhoudsbehandeling uitvoeren. Het voordeel van deze therapie is dat het weinig bijwerkingen heeft. Hooguit kan de huid lokaal wat geïrriteerd raken.

+

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.