Overmatige transpiratie oksels

Mensen zweten normaal gesproken om de lichaamstemperatuur op pijl te houden, maar het lichaam kan soms doorschieten hierin. Dit levert nare stinkende zweetplekken op, die ongemak veroorzaken in sociale en professionele omstandigheden. De Roosevelt biedt verschillende behandelingen aan om u van uw overmatige transpiratie oksels af te helpen.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Overmatige transpiratie oksels
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Overmatige transpiratie oksels

Verschillende omstandigheden zoals sport, hitte, een stressvolle omgeving, angst en het brandende gevoel van pittig eten kunnen normaal zweet veroorzaken. Hyperhidrosis staat hier vaak los van maar wordt verergerd door zulke omgevingen. De aandoening kan als kind al opspelen, maar ook adolescenten kunnen er nog last van krijgen. Dit kan over het hele lichaam, maar vaak wordt hyperhidrosis aangetroffen bij de handen, voetzolen en de oksels. Hyperhidrosis kan worden aangetoond met een test die gebruik maakt van jodiumzetmeel. De test is niet altijd nodig, maar kan nuttig zijn voor zeer lokale vormen van hyperhidrosis. Producten zoals deodorant of andere anti-transpiranten van de drogist hebben bij mensen met hyperhidrosis niet altijd het gewenste effect. Mensen die hier last van hebben kunnen bij de Roosevelt kliniek terecht om overmatige transpiratie oksels te laten behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met botoxinjecties of de nieuwe miraDry behandeling.

Transpiratie behandelmethoden

Er worden vele behandelingen aangeboden tegen overmatige transpiratie oksels of op andere plekken. De technieken achter de behandelmethoden verschillen en het resultaat daarom ook. Zo is botox spuiten een behandeling die heel goed werkt aan de hand van eiwitten. MiraDry is ook een goed werkende behandeling, die met microgolven op de hoogte van de zweetklieren werkt. Deze weblink brengt u naar onze site met meer informatie over miraDry. Bij de Roosevelt kliniek zijn wij vroeg ingestapt met miraDry, waardoor wij al veel ervaring hebben opgebouwd met deze techniek.

Voordelen verschillende behandelingen

De verschillende technieken brengen verschillende voordelen met zich mee. Botox is een zeer effectieve behandeling met een prachtig resultaat, dat al na twee weken optimaal is. De werkzame stof wordt wel langzaam afgebroken, waardoor na drie tot zes maanden opnieuw behandeld dient te worden om het resultaat te behouden. MiraDry werkt niet uit, omdat zweetklieren niet terug kunnen groeien of herstellen nadat de behandeling ze elimineert. Bij de Roosevelt kliniek zijn we zeer ervaren met beide technieken, ook met miraDry omdat door ons vroeg hiervan gebruik is gemaakt na de uitvinding.
Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier.
Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.