PPP (Pearly penile papules)

PPP (Pearly penile papules) zijn kleine bultjes op de rand van de eikel die erg storend kunnen overkomen. De bultjes zijn gelukkig niet besmettelijk en kunnen bij de dermatoloog makkelijk behandeld worden met behulp van een CO2 laser behandeling en elektrocoagulatie.

Klik hier voor het maken van een afspraak
PPP (pearly penile papules)
ZKN gecertificeerd
Ervaren medisch specialisten
Expertise kliniek

Oorzaak van PPP
Er wordt vaak gevraagd wat nu exact de oorzaak is van PPP (pearly penile papules). De exacte oorzaak is niet duidelijk, maar waarschijnlijk zijn de kleine bultjes aan de rand van de eikel een variant van normaal. Zo’ n 15% van de mannelijke bevolking heeft PPP. Waarom ze bij de ene persoon wel uitgroeien tot bultjes aan de eikel en bij de andere persoon niet weten we niet. PPP is in ieder geval onschuldig en heeft niks met een SOA te maken. De penisspecialisten van de Roosevelt kliniek zien het ook vaak bij personen die voor een andere penisklacht een afspraak hebben gemaakt.
Wat kunt u zelf doen aan PPP behandeling
Eerlijk gezegd zijn er geen crèmes die PPP (pearly penile papules) kunnen laten verdwijnen. Belangrijk is dat u er vooral zelf niet teveel in gaat knijpen. Omdat er tussen de PPP bijvoorbeeld smegma kan ophopen is men geneigd om de penis meer te wassen. De dermatologen van de Roosevelt kliniek hebben dan ook de ervaring dat patiënten met PPP ook vaker last hebben van eczeem van de eikel door het vele wrijven en wassen. Het is dan ook belangrijk om de eikel 1x per dag te wassen met een washandje en juist niet hard te gaan schrobben. Ook hebben zepen een averechts effect.
Wat is de aangewezen behandeling van PPP (pearly penile papules)
De dermatologen van de Roosevelt kliniek hebben meerdere methodes getest voor PPP behandeling. De meest effectieve methoden voor PPP behandeling zijn electrocoagulatie en CO2 laser. Beide methodes zijn effectief. De laser behandeling kan worden uitgevoerd met een verdovende crème, elektrocoagulatie wordt onder lokale verdoving gedaan. Andere methodes (zoals bijv Plexr soft surgery) zijn in de praktijk minder efficiënt. Afhankelijk van uw wensen kunt u samen met de dermatoloog van de Roosevelt kliniek beslissen welke PPP behandeling het meest geschikt is voor uw PPP (pearly penile papules). Meer informatie kunt u op onze site vinden.
Waarom PPP behandeling in de Roosvelt kliniek
De Roosevelt kliniek is een focus kliniek voor mannen met huidproblemen aan de penis. U wordt behandeld door een mannelijke dermatoloog die gespecialiseerd is in deze behandeling. De kliniek is aangesloten bij ZKN en de dermatologen zijn allemaal lid van de Nederlanse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie en de European Academy of Dermatology and Venerology.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen PPP. Klik hier.

Actuele prijzen van de behandelingen vindt u in de prijslijst.

ZKN gecertificeerd
Ervaren medisch specialisten
Expertise kliniek

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.