PPP Verwijderen

PPP (pearly penile papules) zijn cosmetisch storende bultjes op de rand van de eikel van de penis die men graag verwijderd ziet. Deze kunnen gemakkelijk worden verwijderd door middel van laser of coagulatie. Welke behandeling van PPP het beste bij u past kan het beste met de dermatoloog worden besproken.

Klik hier voor het maken van een afspraak
PPP verwijderen

PPP

Pearly penile papules ofwel PPP zijn cosmetisch storende bultjes op de eikel van de penis. Deze bultjes zijn geheel onschuldig, maar mannen willen wel graag een behandeling ondergaan om de PPP te verwijderen. Redenen om de PPP te verwijderen verschillen per persoon. Sommige personen vinden de PPP er onhygiënisch uit zien en verwarren ze met genitale wratten. Vaak krijg je commentaar van je partner hierover. Andere personen laten ze verwijderen omdat er achter de PPP gemakkelijk vuil (smegma) ophoopt. De dermatoloog kan goed beoordelen of u PPP heeft en hoe dit behandeld kan worden. Aangezien het een cosmetische behandeling betreft worden de kosten van PPP verwijderen niet vergoed door de zorgverzekeraar.

PPP verwijderen

Pearly penile papules kunnen op 2 manieren effectief behandeld worden door een dermatoloog. De eerste manier om PPP te verwijderen is door middel van verbranding op basis van electrocoagulatie. Hierbij wordt het gebied rondom de PPP verdoofd met kleine prikjes in de penis (alleen de eerste prik wordt eventjes gevoeld). Daarna zal de behandeling plaatsvinden die gemiddeld zo’n 10-20 minuten duurt. De huid waar de pearly penile papules gezeten hebben zal daarna worden nabehandeld met een verzachtende crème. De huid waar eerst de PPP zaten zal binnen 1-2 weken zijn genezen.
De tweede manier van PPP verwijderen bestaat uit laserbehandeling. Hierbij wordt de huid rondom de pearly penile papules verdoofd met een verdovingscreme. Deze crème moet 30-60 voor de behandeling worden aangebracht. Het is dus niet noodzakelijk om kleine prikjes in de penis te geven zoals bij electrocoagulatie. Daarna zal er worden begonnen met het verwijderen van de PPP met de ablatieve CO2 laser. Deze behandeling duurt gemiddeld 10-20 minuten. De huid geneest over het algemeen iets sneller dan met coagulatie. Beide PPP behandelingen zijn uiteindelijk even effectief met hetzelfde eindresultaat.

Waar vindt PPP behandeling plaats?

PPP verwijderen door de dermatoloog van de Roosevelt kliniek door middel van coagulatie kan plaatsvinden in Leiden of Delft. Wilt u echter pearly penile papules behandeling met de CO2 laser dan kan dit alleen in Leiden ivm beschikbaarheid van het laserapparaat. De dermatologen van de Roosevelt kliniek geven u graag aanvullende informatie over het verwijderen van PPP.

Een overzicht van de tarieven voor PPP verwijderen vindt u in onze prijslijst. (zie prijslijst)

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.