Ruwe plekjes in het gezicht

Niet genezende ruwe plekjes in het gezicht zijn vaak een teken van een zonbeschadigde huid. Soms vallen de korstjes er spontaan van af, maar een week later zit er weer zo’n zelfde korst. De dermatoloog (medisch specialist van de huid) noemt deze ruwe plekjes actinische keratosen. Deze zijn meestal onschuldig maar soms kan er huidkanker in ontstaan. De meeste mensen willen daarom dat deze ruwe korstjes in het gezicht worden behandeld. De dermatoloog kan een behandeling voor de ruwe korstjes in het gezicht geven.

Klik hier voor het maken van een afspraak
ruwe plekjes in het gezicht
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Hoe ontstaan de ruwe plekjes in het gezicht?

Deze ruwe plekjes in het gezicht ontstaan doordat er in de cellen van de huid beschadigingen in het DNA zijn opgetreden. Deze beschadiging in het DNA komen door UV licht. De cellen worden daardoor afwijkend en gaan sneller delen, waardoor er aan het oppervlak een ruw korstje ontstaat. de ruwe korstjes zitten vaak in het gezicht (oren, neus, voorhoofd), het decolleté en op de handruggen. De korstjes zullen niet spontaan genezen.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Hoe wordt bepaald of de ruwe plekjes in het gezicht actinische keratosen zijn?

De dermatologen van de Roosevelt kliniek Leiden Delft Monster zullen dit vaak met het blote oog kunnen stellen. Indien er twijfel is of het ruwe korstje een actinische keratose betreft of al reeds beginnende huidkanker is kan de dermatoloog een huidbiopt nemen onder lokale verdoving. Dit huidbiopt zal dan door de patholoog worden bekeken onder de microscoop.

Hoe worden de ruwe korstjes in het gezicht behandeld?

Uiteraard is dit afhankelijk van de aard en hoeveelheid welke behandeling er wordt ingesteld door de dermatoloog. Behandelingen die gedaan worden voor ruwe korstjes in het gezicht zijn:
• Etsende crème
• Cryotherapie
• Lasertherapie
• Peeling (cosmetisch)
Daarna is het erg belangrijk de behandelde huid tegen verdere zonneschade te beschermen door middel van zonnebrandcrème en afscherming door bijvoorbeeld een pet of hoed.

wanneer moet ik langs komen met ruwe plekjes in het gezicht?

Bij twijfel is het advies langskomen. Met een verwijzing van de huisarts valt uw bezoek aan de dermatoloog van de Roosevelt kliniek Leiden Delft Monster onder de verzekerde zorg. Hou er wel rekening mee dat bezoek aan een medisch specialist in Nederland onder uw eigen risico valt. U kunt ook altijd zonder een verwijzing van de huisarts langskomen. Het bezoek valt dan onder onverzekerde zorg. Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.