Ruwe plekken in het gezicht

Ruwe plekken in het gezicht zijn vaak tekenen van zonneschade van het gezicht. Deze ruwe plekjes hebben vaak korstjes die er niet afvallen of snel weer terugkomen. De dermatoloog zal deze ruwe plekken waarschijnlijk benoemen als actinische keratosen. De ruwe plekken in het gezicht zijn onschuldig maar in een klein percentage kan hier huidkanker in ontstaan. Het is daarom verstandig om deze afwijkingen door een dermatoloog te laten controleren. De dermatologen van de Roosevelt kliniek Leiden Delft Monster zijn een specialist in het behandelen van ruwe plekken in het gezicht.

Klik hier voor het maken van een afspraak
ruwe plekken in het gezicht
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Hoe ontstaan er ruwe plekken in het gezicht?

Deze ruwe plekken in het gezicht zijn een uiting van zonneschade aan de huid en komen door chronische zonblootstelling. Naast het gezicht zijn andere voorkeurslocaties voor deze ruwe plekken de handruggen of het decolleté. Deze ruwe plekken worden door de dermatoloog ook wel actinische keratosen genoemd en ontstaan doordat UV licht in de zon de onderste laag van de opperhuid beschadigd heeft waardoor deze cellen wat sneller zijn gaan delen en verkeert uitrijpen.
Maak op korte termijn een afspraak met een van onze medisch specialisten. Klik hier.

Hoe wordt bepaald of de ruwe plekken in het gezicht passen bij actinische keratose?

Een ervaren dermatoloog met kennis van allerlei ziekten van de huid kan dit vaak op het blote herkennen. Indien de dermatoloog twijfelt over de diagnose of vermoed dat er beginnende huidkanker aanwezig is kan een huidbiopt worden genomen die zal worden opgestuurd naar de patholoog (arts die weefsel onder de microscoop bekijkt).

Hoe kunnen de ruwe plekken worden behandeld?

Afhankelijk van de diagnose en de uitgebreidheid kan de dermatoloog samen met u een plan maken voor behandeling van de ruwe plekken in het gezicht. De behandeling kan bestaan uit:
• Cryotherapie (bevriezing)
• Etsende crème
• Laser behandeling
• Peeling

wanneer moet ik langskomen?

U kunt het beste langskomen in de Roosevelt kliniek locatie Leiden, Delft of Monster wanneer u twijfelt over een huidafwijking of een wondje dat niet geneest. Wanneer u een verwijzing van de huisarts heeft valt de behandeling onder de verzekerde zorg. Hou wel rekening met uw eigen risico. U kunt ook zonder verwijzing langskomen en betaald dan de consult kosten en eventuele additionele behandelingskosten. Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.