Uitgerekte oorlel corrigeren
Ervaren medisch specialist
Service en kwaliteit
ZKN keurmerk

Uitgerekte oorlel

De oorlel bestaat in tegenstelling tot de rest van het oor niet uit kraakbeen, maar uit vetweefsel. Daardoor is het mogelijk om de oorlel uit te rekken. In een aantal , vaak Afrikaans culturen, is het heel gebruikelijk om de oorlellen uit te rekken. Tegenwoordig wordt dit in de Westerse wereld ook steeds vaker gedaan. Meestal worden er steeds grotere ringen of schijven in het oorlel gaatje gedaan, waardoor deze oprekt. Nu kan het zijn dat na verloop van tijd dit niet meer als wenselijk wordt ervaren en iemand graag weer een normale oorlel terug wil krijgen. Om een uitgerekte oorlel corrigeren zal er een ingreep uitgevoerd moeten worden onder plaatselijke verdoving.

Intake gesprek met medisch specialist

U krijgt in de Roosevelt kliniek eerst een gesprek met de behandelend medisch specialist. Er zullen een aantal vragen gesteld worden omtrent uw gezondheid en medicijn gebruik. De medisch specialist zal ook uw oor beoordelen. Er zijn vaak meerdere technieken mogelijk om uw oorlel weer in normale proporties terug te brengen. De dokter zal dit met u bespreken, vaak aan de hand van een tekening. Tijdens dit gesprek kunt u ook al uw vragen stellen die u heeft over de ingreep. De dokter zal uw verwachtingen met u bespreken.
Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.

Uitgerekte oorlel corrigeren

De uitgerekte oorlel corrigeren door de medisch specialist in de Roosevelt kliniek vindt poliklinisch plaats. Er zullen eerst foto’s worden gemaakt, als dit nog niet bij het intake gesprek is gedaan. De dokter zal enkele lijnen tekenen op uw oorlel, daar waar de huid ingesneden moet worden. De oorlel wordt verdoofd met enkele prikjes, wat even gevoelig kan zijn. Nadat de huid gedesinfecteerd is wordt deze steriel afgedekt. Vervolgens vindt de correctie plaats. Bloedvaatjes worden soms dicht gebrand, wat u kunt horen. De huid wordt gehecht met een fijne draad, meestal lost deze vanzelf op. De oorlel wordt met een gaasverband verbonden.

Na de behandeling

We adviseren u na de behandeling uitgerekte oorlel corrigeren pas naar huis te gaan als u zich helemaal goed voelt. Het kan soms zijn dat u kortdurend nog wat duizelig of naar bent van de ingreep. Het verbandje mag u na 2-3 dagen thuis zelf verwijderen. U mag de 1e 2 weken niet lang doucen, naar de sauna of gaan zwemmen. Wel mag de wond na 2 dagen nat worden, het mag echter niet verweken. U kunt er dus wel kort (maximaal 5 minuten) mee douchen. In het begin kan de oorlel dik, rood en/of gevoelig zijn. Dit wordt in de loop van de dagen beter. De huid is meestal binnen enkele weken genezen. Het litteken heeft wel nog 6 tot 12 maanden de tijd nodig om volledig te genezen. U zult van de medisch specialist nog littekenadviezen ontvangen. Na 3 maanden is het weer mogelijk om oorbellen te gaan dragen.

Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
Service en kwaliteit
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.