uitgescheurde oorlel corrigeren
Ervaren medisch specialist
ZKN-keurmerk
Service en kwaliteit

Uitgescheurde oorlel

Het gaatje van uw oorlel kan bij het dragen van oorbellen uitscheuren. Het kan zijn dat dit komt doordat de oorbel ergens achter blijft haken, maar ook door het dragen van grote, zware oorbellen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen die hun oorlelgaatje vergroot hebben met een holle piercing (ook stretchen genoemd) en die dit dan later weer gecorrigeerd willen hebben. Een uitgescheurde oorlel corrigeren kan gemakkelijk onder lokale verdoving.

Voor de behandeling

Tijdens het gesprek met de medisch specialist krijgt u uitleg over hoe de ingreep gaat verlopen en met welke techniek uw uitgescheurde oorlel het beste kan worden gecorrigeerd. De arts zal u ook vertellen wat de gevolgen zijn van de ingreep en wat u kunt verwachten. U kunt tijdens het gesprek al uw vragen stellen. Daarnaast worden uw medische gegevens doorgenomen en is het belangrijk dat u doorgeeft welke medicijnen u gebruikt.

Uitgescheurde oorlel corrigeren

De medisch specialist tekent van te voren af wat er gedaan moet worden op uw oorlel. Daarna wordt de oorlel verdoofd met een fijne dunne naald. Bij een uitgescheurde oorlel corrigeren moeten er twee kleine huidreepjes aan weerszijden worden gehaald om het daarna weer precies op elkaar te zetten. Daarnaast kan het nodig zijn dat de arts een z-plastiek uitvoert, om er voor te zorgen dat het litteken beter geneest en de oorlel ook sterker wordt. Bij uitgescheurde oorlel corrigeren kan tijdens de ingreep eventueel al een zweerknopje worden ingebracht. De oorlel wordt gehecht met een zeer fijne hechtdraad.

Na de behandeling

We adviseren u na de behandeling uitgescheurde oorlel corrigeren altijd nog even kort te blijven voordat u naar huis gaat. Na 2 dagen mag u het verbandje verwijderen. Eventuele hechtstrips kunt u laten zitten. Na 2 dagen mag u ook kort douchen, maar de wonden mogen niet verweken (niet zwemmen,geen sauna). Na 7-14 dagen wordt meestal een controle afspraak ingepland. De hechtingen worden dan verwijderd, indien er geen oplosbare hechtingen zijn gebruikt. U krijgt dan ook adviezen voor littekenbehandeling. Het is belangrijk het litteken goed tegen de zon te beschermen. U kunt na 3 maanden weer oorbellen gaan dragen.

Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN-keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.