Ervaren medisch specialist
ZKN-keurmerk
Service en kwaliteit

Uitgescheurde oorlel

Bij het dragen van oorbellen kan het gaatje in uw oorlel uitscheuren. Dit kan bijvoorbeeld komen door het dragen van grote, zware oorbellen of dat de oorbel ergens achter is blijven hangen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer mensen die hun oorlelgaatje vergroot hebben met een holle piercing (ook stretchen genoemd) en dit dan weer gecorrigeerd willen hebben. Een uitgescheurde oorlel repareren kan gemakkelijk onder lokale verdoving worden verricht.

Voor de behandeling

Tijdens het gesprek met de medisch specialist krijgt u uitleg over hoe de ingreep gaat verlopen en met welke techniek uw uitgescheurde oorlel het beste kan worden gecorrigeerd. De arts zal u ook vertellen wat de gevolgen zijn van de ingreep en wat u kunt verwachten. U kunt tijdens het gesprek al uw vragen stellen. Daarnaast worden uw medische gegevens doorgenomen en is het belangrijk dat u doorgeeft welke medicijnen u gebruikt.

Uitgescheurde oorlel repareren

De medisch specialist tekent van te voren nauwkeurig af waar er op uw oorlel gesneden moet worden. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Bij een uitgescheurde oorlel moeten er twee kleine reepjes aan weerszijden worden gehaald om het daarna weer precies op elkaar te zetten. Daarnaast kan het nodig zijn dat de arts een z-plastiek uitvoert. Dit zorgt er voor dat het litteken dan beter geneest en de oorlel ook sterker wordt. Bij uitgescheurde oorlel repareren kan tijdens de ingreep eventueel al een zweerknopje worden ingebracht. De oorlel wordt gehecht met een zeer fijne hechtdraad.

Na de behandeling

We adviseren u na de behandeling uitgescheurde oorlel repareren altijd nog even kort te blijven voordat u naar huis gaat. Na 2 dagen mag u het verbandje verwijderen. Eventuele hechtstrips kunt u laten zitten. Na 2 dagen mag u ook kort douchen, maar de wonden mogen niet verweken (niet zwemmen,geen sauna). Na 7-14 dagen wordt meestal een controle afspraak ingepland. De hechtingen worden dan verwijderd, indien er geen oplosbare hechtingen zijn gebruikt. U krijgt dan ook adviezen voor littekenbehandeling. Het is belangrijk het litteken goed tegen de zon te beschermen. U kunt na 3 maanden weer oorbellen gaan dragen.

Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN-keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.