uitgescheurde oorlel
Ervaren medisch specialist
ZKN-keurmerk
Service en kwaliteit

Uitgescheurde oorlel

Bij het dragen van oorbellen kan het gaatje in uw oorlel uitscheuren. Dit kan bijvoorbeeld komen door het dragen van grote, zware oorbellen of dat de oorbel ergens achter is blijven hangen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer mensen die hun oorlelgaatje vergroot hebben met een holle piercing (ook stretchen genoemd) en dit dan weer gecorrigeerd willen hebben. Zowel een uitgescheurde oorlel en uitgerekte oorlel zijn onder lokale verdoving te corrigeren.

Voor de behandeling

Tijdens het gesprek met de medisch specialist krijgt u uitleg over hoe de ingreep gaat verlopen en met welke techniek uw uitgescheurde oorlel het beste kan worden gecorrigeerd. De arts zal u ook vertellen wat de gevolgen zijn van de ingreep en wat u kunt verwachten. U kunt tijdens het gesprek al uw vragen stellen. Daarnaast worden uw medische gegevens doorgenomen en is het belangrijk dat u doorgeeft welke medicijnen u gebruikt.

Oorlelcorrectie

De medisch specialist tekent van te voren nauwkeurig af waar er op uw oorlel gesneden moet worden. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Bij een uitgescheurde oorlel moeten er twee kleine reepjes aan weerszijden worden gehaald om het daarna weer precies op elkaar te zetten. Daarnaast kan het nodig zijn dat de arts een z-plastiek uitvoert. Dit zorgt er voor dat het litteken dan beter geneest en het oorlel ook sterker wordt. Tijdens de ingreep kan eventueel een zweerknopje worden ingebracht al. Bij een uitgerekte oorlel wordt ook door middel van een huidplastiek de vorm weer hersteld, welke techniek wordt toegepast hangt af van de situatie. De oorlel wordt gehecht met een zeer fijne hechtdraad.

Na de behandeling

We adviseren u na de behandeling altijd nog even wat te drinken of even te zitten voordat u naar huis gaat. Het verband mag u na 2 dagen verwijderen. Eventuele hechtstrips kunt u laten zitten. Na 2 dagen mag u ook kort douchen, maar de wonden mogen niet verweken (niet zwemmen,geen sauna). Na 7-14 dagen komt u meestal terug voor controle. Indien geen oplosbare hechtingen zijn gebruikt, worden deze dan verwijderd. U krijgt adviezen voor littekenbehandeling. Het is belangrijk het litteken goed tegen de zon te beschermen. U kunt na 3 maanden weer oorbellen gaan dragen.

Indien u een afspraak wilt maken met een medisch specialist van de Roosevelt kliniek, klik hier.
Een overzicht van onze behandelingen en tarieven vindt u in onze prijslijst.

Ervaren medisch specialist
ZKN-keurmerk
Service en kwaliteit

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.