Veel zweten oksels

Een persoon heeft hyperhidrosis als er meer wordt gezweet dan noodzakelijk is om af te koelen. Zweten komt voor over het gehele lichaam en komt voornamelijk voor bij handen, voeten en oksels. Veel zweten oksels kan erg gênant zijn. Je moet bijvoorbeeld goed kijken wat voor kleren je draagt zodat je zweetplekken voor andere mensen niet zichtbaar zijn. Ook kan de geur van zweet onaangenaam zijn. Zweten kan slecht zijn voor je zelfbeeld en emotionele welzijn.

Klik hier voor het maken van een afspraak
Veel zweten oksels
Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

Veel zweten oksels

Een deodorant werkt vaak voor mensen met hyperhidrosis niet voldoende. Een dermatoloog kan je een sterkere antitransparant op recept meegeven die tot 48 uur werkt. Voor sommigen is de werking daarvan niet genoeg en is overschakelen naar een andere methode een beter idee. De dermatoloog kan voor jou de beste behandeling bepalen om veel zweten oksels te voorkomen. Je kunt zelf ook meebeslissen bij welke behandeling jij je het prettigst voelt. Bij de Roosevelt kliniek passen ze zeer variërende methodes toe, onder welke: iontoforese, botox en miraDry.

Behandeling veel zweten oksels

MiraDry is een nieuwe methode die berust is op gedoseerde energie die de zweetklieren voorgoed uitschakelt. De methode is erg veilig, omdat het geen gebruik maakt van chemicaliën of gifstoffen. De details van de behandeling worden uitvoerig beschreven in deze link. Een heel erg bekende en veel gebruikte behandeling is een botoxinjectie. Botox wordt met een lage dosering in de huid gespoten en verlamt vervolgens de zweetklieren voor een periode van ongeveer drie tot negen maanden. Iontoforese is een methode waarbij een stroompje wordt geleid door de zweetklieren van de handen en voeten, die in een bad zitten. Bij de oksels wordt gebruik gemaakt van een spons.

Variatie van behandelingen oksels

Iontoforese moet in het begin consequent drie maal per week worden toegepast. Gelukkig kan dit thuis en duurt een sessie slechts twintig minuten. Daarna hoef je de behandeling maar eens in de twee weken te doorlopen. Iontoforese heeft net als botox weinig bijwerkingen. De werking van botox is tijdelijk. Na de injectie zal je ongeveer een halfjaar van het effect genieten. Je kan altijd opnieuw een afspraak maken voor een nieuwe injectie. Meestal is gebleken dat herhaaldelijk bezoeken het effect van de behandeling verlengt. De Roosevelt kliniek heeft ook heel erg veel ervaring met miraDry. Deze methode hoeft maar één keer gebruikt te worden. De zweetklieren zijn voor altijd uitgeschakeld.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van de dermatologen voor effectieve behandeling tegen zweetoksels. Klik hier.

Actuele prijzen van de botox en miraDry behandeling vindt u in de prijslijst. (zie prijslijst)

Ervaren medisch specialisten
Professionele zorg in een vertrouwde omgeving
ZKN keurmerk

    Heeft u een vraag?

    Wij helpen u graag verder. Vul het contactformulier en wij nemen contact met u op.